Romani de succes

# scriitori romani # conjugat la feminin #simona musca #romani de succes

Simona Musca, secretul succesului la 30 de ani

Simona Musca a trait in 10 ani cati altii intr-o viata. Este o persoana volubila, activa, implicata intr-o multime de proiecte si gata sa se implice in alte 10 daca acestea ii trezesc interesul. De curand a lansat si o carte, "Conjugat la feminin", un fel de jurnal prin care o poti cunoaste mai bine. Din propria caracterizare, „Conjugat la feminin” este un discurs pentru femeile de pretutindeni. Autoarea nu promite retete pentru fericire, dar te face partas la povestile sale, asa cum sunt ele, cu bune si cu mai puţin bune. De unde atata energie? Iata secretul ei:

Ce te-a determinat sa scrii o carte?
Ador sa scriu. Am scris in copilarie un volum de poezii numit „Antiteza” si doua romane pe care, ulterior, le-am transformat in scenarii de film. Scrisul e mai mult decat o pasiune pentru mine, este un antidot al repeziciunii care se petrece in jurul meu, ajutandu-ma sa ma eliberez de ganduri si de emotii. Am avut sansa ca pasiunea mea sa prinda forma intre 2011 si 2012, cand am colaborat cu revista „VIP”. A fost o perioada in care am invatat enorm si in care am putut sa ma inspir in voie, luand interviuri si scriind articole despre adevarati profesionisti.

Care este povestea cartii "Conjugat la feminin"?
Intotdeauna am sustinut ca suntem suma intalnirilor importante pe care ni le ofera viata cu oamenii care ne inconjoara si ne modeleaza, iar prin aceasta carte, invit cititorii sa se gandeasca cine sunt ei cu adevarat, ce le face sufletul sa vibreze mai tare, ce ii face sa se simta oameni, care sunt lucrurile/locurile/clipele de care le este dor. Fiecare capitol trateaza alta “problema” a societatii contemporane, a vietii de cuplu, a reusitei profesionale etc. Fiecare capitol este rezumatul ( sinopsisul ) unei viitoare carti ce va trata doar subiectul respectiv.  Toate situatiile expuse atat in cartea prezenta cat si in cele viitoare sunt situatii traite, vazute sau auzite personal). Nu pentru ca este „a mea”, insa ce imi place la cartea mea de debut, Conjugat la feminin, este „culoarea” pe care o transmite in paginile sale, deoarece fiecare capitol este insotit de ilustratii realizate de artisti ilustratori romani, fiecare cu viziunea si formatul sau. Chiar zilele acestea pregatesc editia revizuita ce va contine pe langa aceste ilustratii si 11 poezii, fiecare potrivita pentru capitolul sau.

De ce aceasta carte si nu un alt gen de lectura?
La 22 de ani as fi vrut sa citesc aceasta carte. As fi vrut sa mi-o daruiasca cineva si sa imi dea ragaz sa invat mai multe despre mine. La 22 de ani incepeam sa simt transformarea din adolescenta in femeie, ma napadeau ganduri, aveam intrebari care nu-si gaseau raspuns, imi doream o confidenta sau macar sa intalnesc pe cineva cu aceleasi framantari ca mine. Prietenele aveau rol de a-mi fi alaturi numai la distractie si nicidecum nu regaseam in ele partea aceea de „spovedanie” sanatoasa. Ori de cate ori intalneam o situatie bizara, ma rasfrangeam in mine. Ori de cate ori sufeream in dragoste, asemenea. Ori de cate ori ceilalti aveau asteptari imense de la mine, la fel. As fi vrut sa intalnesc o carte care si mai tarziu, sa ma poata pune in relatie cu mine, sa-mi ofere parghiile si raspunsurile de care aveam nevoie, care sa-mi poata ghida deciziile importante, fie si doar prin prisma unei alte experiente. Mi-am dorit, ca orice alta femeie, sa fiu iubita si sa iubesc, sa am o cariera de succes, sa fiu pretuita pentru ceea ce sunt si respectata pentru lucrurile pe care le fac.

Care este scriitorul tau preferat din toate timpurile?
Am adorat dintotdeauna sa citesc. I-am cunoscut pe Zola, Maupassant, Gogol, Camus, Cehov, surorile Brontë, Goethe, Poe, Dickens, Dreiser, Passos, Schiller, Steinbeck, Dostoievski prin prisma randurilor lor exact asa cum i-am intalnit si pe Rebreanu, Camil Petrescu, Nichita Stanescu sau Marin Preda. Toate intalnirile acestea mi-au slefuit personalitatea de astazi. Si n-as putea sa aleg doar cateva titluri pentru ca ar fi nedrept. As putea sa-mi aleg preferatele numai din ultimul an – acele carti care au sculptat in inima mea pesteri in care adapostesc placerea lecturii lor. Dintre contemporani, ii savurez adesea pe Aurora Liiceanu, Lucian Boia, Dan Lungu si Matei Visniec – toti au o energie uimitoare si un mod de a-ti transmite fie inspiratie, fie melancolie, fie de a-ti insufla vointa sau nostalgie. Cea mai recenta carte citita este portretul Reginei Ana de Romania – exilul, razboiul, viata alaturi de Regele Mihai –, toate povestite cu atata modestie incat m-au facut sa devin sensibila la biografiile personalitatilor care apartin familiilor regale.  

De ce ai ales scriitura si nu teatrul?
Le-am ales pe amandoua in egala masura. Si amandoua mi-au adus si imi aduc bucurii in egala masura. Atat intregul proiect editorial, Conjugat la feminin, care se bucura de multe opinii pozitive, la oportunitatea intalnirii si descoperii unor noi persoane pe care acum cateva luni doar le admiram activitatea, iar acum construim impreuna proiecte noi, dar si latura mea artistic-teatrala beneficiaza de recunoasterea publicului spectator in piesa in care am ocazia sa joc alaturi de mari actori ai scenei teatrului romanesc, Hagi Tudose in regia lui Dan Tudor la Teatrul Metropolis din Bucuresti.  

Te gandesti sa scrii partea a doua a cartii, poate un "Conjugat la masculin"?
Mai mult decat ca ma gandesc la continuarea seriei Conjugat la feminie, o si fac J Urmeaza un roman in 2018 – nu am mai scris de mult o poveste cursiva sub forma unui roman, iar imaginatia si-a dat frau liber si ideile au curs de la sine pe hartie. Insa nu este o poveste “conjugata” la masculin, dar are multe parti atribuite barbatilor.

Dintre toate proiectele pe care le-ai avut pana acum, care ti-a fost cel mai aproape de suflet?
Incepand cu anul 2010 si pana in prezent colaborez cu PROEDUS (Centrul de proiecte educationale si sportive pentru copii si tineret din cadrul Primeriei Municipiului Bucuresti), unde sunt Regizor Artistic. Imi este atat de drag sa fiu alaturi de tinerii liceeni din Bucuresti, sa organizez spectacole si evenimente pentru ei, sa fiu in mijlocul lor si sa invat atat de multe de la ei.

Despre Simona Musca: 

  • absolventa a Facultatii de Arte, Sectia Regie Teatru si Film, Masterand in „Moderare si prezentare programe Tv si Radio”, 
  • studenta a Facultatii de Arte, Sectia Arta Actorului. A absolvit numeroase cursuri de formare profesionala precum: 
  • organizator spectacole in cadrul Ministerului Culturii, impresar artistic in cadrul aceleiasi institutii
  • directorul agentiei de modeling Fashion Model Agency 
  • Director General al revistei Miruna
  • Producator, Realizator si Moderator al emisiunii Tendinte
  • Asistent Coregraf al galelor Wella
  • Regizor artistic PROEDUS ( Centrul de proiecte educationale si sportive pentru copii si tineret din cadrul Primeriei Municipiului Bucuresti)
  • Manager Artistic al trupei D-lema
  • Redactor al revistei V.I.P.
  • Formator
  • Consilier in imagine
  • Actor colaborator al Teatrului Metropolis

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din romani-de-succes

Top

Cauta-ti perechea