IT & C

Sondaj MCTI privind utilizarea Internetului

Incepand cu luna martie 2003 MCTI a realizat, prin intermediul paginii sale web www.mcti.ro , un sondaj de opinie cu privire la locurile de unde romanii acceseaza cel mai des Internetul.

Conform acestei statistici, 48% dintre cei care au votat se conecteaza la Internet de la serviciu, iar 32% de acasa. Doar 7% il acceseaza din cadrul unei institutii de invatamant, iar 9% de la Internet cafe -uri. Info-chioscurile sunt folosite in proportie de 2%, acelasi procent inregistrandu-l persoanele care acceseaza Internetul din alta parte.

In acest moment 84,4% dintre institutiile administratiei publice centrale au propriul site, iar 45% dintre cele aflate la nivel local au cel putin o pagina web de prezentare. In urmatoarele 6 luni, prin aplicarea legii privind transparenta prin mijloace electronice, toate institutiile publice, locale sau centrale, vor avea obligatia de a detine un site propriu si vor incepe gradual sa ofere servicii in format electronic. Prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro , cetatenii vor avea acces la servicii privind evidenta informatizata a persoanei, vor putea obtine autorizatii sau certificate, licente de functionare etc.

Intr-o prima etapa interactiunea dintre cetateni si administratia publica va fi unidirectionala, constand in descarcarea formularelor care vor fi completate off line. Gradul de complexitate al serviciilor disponibile on line va creste ulterior prin posibilitatea de a procesa prin mijloace electronice formularele si de a le expedia completate prin aceeasi modalitate, urmand ca cetatenii sa beneficieze si de efectuarea de plati on line.

Incepand de ieri, 6 mai 2003, a fost initiat un nou sondaj pe pagina web a Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - www.mcti.ro - cu privire la scopul in care este utilizat cel mai frecvent Internetul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele