IT & C

Masinile zburatoare sunt gata de plecare

Modelele hibrid automobil-avion vor fi controlate complet automat, astfel incat utilizatorii vor fi simpli pasageri in timpul zborului.

Unul dintre cei mai proeminenti pionieri in domeniul calculatoarelor personale si al vehiculelor electrice, britanicul Sir Clive Sinclair, a apreciat intr-un interviu acordat postului BBC Radio 4 ca masinile zburatoare personale vor fi realizabile „curand“. „Sunt sigur ca vor aparea si sunt sigur ca vor schimba lumea intr-o maniera dramatica“, a spus inventatorul, care a devenit cunoscut pentru computerul Sinclair Spectrum si pentru proiectul sau de masina electrica C5.

Inventatorul a precizat ca el nu planifica sa dezvolte vreun proiect in acest sens, dar a mentionat ca ar fi incantat sa se implice intr-un astfel de efort. „Masinile zburatoare sunt perfect posibil de realizat din punct de vedere tehnic“, afirma Sinclair, adaugand ca ele „trebuie sa fie controlate complet automat, deoarece nu putem invata sa pilotam cu totii“. De asemenea, in opinia sa, propulsia masinilor zburatoare trebuie sa fie electrica , intrucat motoarele cu combustie interna - indiferent de tip - „nu sunt suficient de fiabile“.

Sir Clive Marles Sinclair, in varsta de 68 de ani, a inventat, printre altele, primul calculator de buzunar ultrasubtire, in 1972. Dupa ce, la finele anilor 1970 si inceputul anilor 1980, a cunoscut un succes rasunator cu computerele personale din seria ZX (ZX80, ZX81 si ZX Spectrum), el s-a implicat in conceperea unui autoturism cu propulsie electrica, C5, proiect in cele din urma esuat. Dupa o tentativa similara cu o bicicleta electrica, Zike, si o motocicleta de asemenea electrica, Zeta, Sinclair produce in prezent o minibicicleta pliabila , A-Bike, care se vinde destul de bine. (continuarea in Evenimentul Zilei)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele