IT & C

#confliker #virus #kryptic

Kryptik, noua amenintare virtuala in Europa

< a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/de" title="de">De -a lungul lunii octombrie utilizatorii solutiilor de securitate ESET Au ">au fost preponderent atacati de catre Conficker, viermele informatic care exploateaza vulnerabilitatea functiei autorun.

Acesta stare de fapt este confirmata de analizele sistemului statistic si de raportare globala ESET ThreatSense.Net.

Confliker fruntas

Win32/Conficker isi atribuie 8,85% din totalul detectiilor raportate si isi pastreaza pozitia de lider in topul ameninatrilor informatice. Restul clasamentului nu a cunoscut modificari substantiale in octombrie, primele 5 pozitii ramanand neschimbate.

Aflat in pozitie secunda, INF /Autorun se identifica cu o   mixtura de troieni care expoateaza aceiasi functie  autorun.inf activata in sistemele de operare Windows, avand 7,73% din numarul total al detectiilor. A treia pozitie este ocupata de Win32/PSW.OnLineGames (7,29%), familie de amenintari care are ca obiectiv subtilizarea de date confidentiale si de credentiale folosite de gamerii online - amenintare specializata in jocuri foarte populare precum World of Warcraft.

Pozitia numarul 4 este ocupata de o familie de troieni cunoscuta sub denumirea de  Win32/Agent, conceputa pentru furtul informatiilor de pe statiile atacate iar pozitia numarul 5 este ocupata de INF/Conficker care denumeste variante ale viermelui Conficker care exploateaza vulnerabilitati din sistemele de operare Windows.

Restul lumii +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+-

In luna octombrie, Conficker a fost responsabil pentru rata cea mai mare de infliltrari in Ucraina (28,08%),  Rusia  (18,69%), Africa de Sud (15,21%), Bulgaria (15,02%), Romania (14,32) si Serbia (9,46%). Ocupantul locului doi, INF/Autorun, a fost cel mai prezent in Emiratele Arabe Unite (10%), iar ocupantul locului trei la nivel global, Win32/PSW.OnLineGames a predominat in Slovacia (7,02%), Polonia (14,07%), Spania (9,61%), Franta (9,49%) si Israel (3,38%).

Alte tari au cunoscut "asediul" unor variante ale Win32/Kryptik, care denumeste un grup de aplicatii malitioase, inclusiv false aplicatii antivirus. Din perspectiva globala, Kryptic nu intra in topul 10, insa atinge nivele foarte crescute de activitate in Europa, in special in Austria (26,46%), Germania (17,39%), Cehia (15,73%), Suedia (13,55%), Norvegia (11,28%) si Marea Britanie (12,92%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele