IT & C

#kingston #ssd #solid state drive

SSD-ul, un posibil inlocuitor al hard disk-ului

In cadrul unei sesiuni de testare, cei de la Kingston si invitatul lor, Adrien Viaud, au demonstrat capacitatile dispozitivelor de stocare din gama SSDNow.

Au fost comparate performantele unui notebook cu SSD si a unuia cu HDD, in aplicatii si situatii reale de zi cu zi (pornirea si oprirea sistemelor, incarcarea sistemului de operare, copierea de fisiere, pornirea si rularea jocurilor etc).

Upgrade de sistem

Upgrade-ul cu un dispozitiv SSD inseamna un sistem mai rapid, mai silentios si care degaja mai putina caldura. Se elimina orice urma de limitare de performante a sistemului, generata de cele mai multe ori de hard-disk.

"Un upgrade al PC-ului cu un SSD nu este acelasi lucru cu achizitionarea unei alte solutii de stocare. Frumusetea de a avea un SSD in configuratie consta in cresterea semnificativa a vitezei si a performantelor sistemului. Ganditi-va la timpul mult mai mic de pornire a PC-ului, la aplicatii ce se vor incarca sensibil mai repede", a declarat Adrien Viaud.

Totusi, pe langa avantajele pe care le prezinta un SSD, cei de la Kingston se lovesc si de o serie de probleme ca pretul actual destul de ridicat al modulelor SSD sau imposibilitatea de a depasi pragul de 1 TB al spatiului de stocare. Mai mult, ca orice produs aflat in perioada de tinerete timpurie, SSD-ul nu reuseste pe deplin sa convinga publicul de avantajele pe care le ofera.

Alte modele SSD

De curand, Kingston Technology a anuntat lansarea SSDNow V accelerator drive de 40 GB, un dispozitiv SSD cu un pret extrem de atragator de 400 RON. Accelerator Drive se recomanda ca fiind solutia ideala pentru gazduirea sistemului de operare, prin performantele deosebite ale sale (IOPS etc).

"Am conceput dispozitivele noastre SSDNow astfel incat sa fie extrem de simplu de instalat, oferind si software adecvat pentru clonarea discului vechi"
, a declarat Mihai Marcu, Business Development Representative, Bulgaria, Moldova, Romania, Kingston Technology Europe Ltd.

Chiar daca lumea e obisnuita sa vada deja HDD-uri cu "Terra de spatiu", iar capacitatea mica a SSD-urilor poate fi privita cu neincredere, in viitorul cat mai apropiat, cei de la Kingston vor sa imbunatateasca gama deja propusa cu un software mai bun , module mai mici (modelele de 1,8 inch se afla deja in lucru) si standard de transfer de date SATA 3.

Demonstratie SSD vs. HDD - doua laptopuri cu aceeasi configuratie. Cel din stanga HDD, cel din dreapta SSD

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele