Financiar

#computere #vanzari #crestere

Vanzarile mondiale de computere ar putea creste cu o cincime in 2010

Vanzarile de computere personale ar putea creste cu aproape 20% la nivel mondial in 2010, datorita succesului calculatoarelor portabile, estimeaza compania de cercetare Gartner, citata de La Tribune

Volumul vanzarilor de PC-uri va ajunge in acest an la 366, 1 milioane de unitati, ceea ce va duce la un avans de 12,2% a cifrei de afaceri pe piata de profil, la 245 de miliarde de dolari.

Actuala previziune a Gartner pentru 2010 este mai optimista decat cea anterioara, din decembrie, in care se arata ca vanzarile vor creste in volum cu 13,3%, si cu 1,9% in valoare.

"In 2009, computerele portabile au reprezentat 55% din vanzarile totale de PC-uri. Pana in 2012, acest segment va asigura 70% din livrari ", a afirmat analistul Gartner George Shiffler.

Compania de cercetare anticipeaza cresterea cererii pentru calculatoare din partea populatiei si revenirea investitiilor companiilor pentru modernizarea echipamentelor de calcul.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.