Financiar

#restante #credite si leasing #datorii

Restantele mai mari de 30 de zile ale romanilor au crescut cu 14,7% in ianuarie

Restantele mai mari de 30 de zile ale persoanelor fizice au urcat puternic in prima luna a acestui an, cu 14,7% fata de luna anterioara, ritmul lunar de crestere fiind de trei ori mai mare decat cel din decembrie, arata ultimele date publicate de Banca Nationala.

Astfel, restantele mai mari de 30 de zile au crescut cu 418,9 milioane lei, de la 2,84 miliarde lei in decembrie pana la 3,26 miliarde lei (790,9 milioane euro) in ianuarie, conform datelor de la Biroul de Credit , centralizate de BNR.

In decembrie, restantele crescusera cu 5,4% fata de luna anterioara.

Fata de finalul lui ianuarie 2009, restantele au avansat de aproape 3 ori.

Dupa moneda in care a fost acordat creditul, cea mai mare suma a restantelor este pe segmentul in moneda nationala, de 1,97 miliarde lei la final de ianuarie, in crestere cu 8,1% comparativ cu nivelul din decembrie.

Volumul restantelor la credite in moneda europeana a ajuns la 1,02 miliarde lei, in crestere cu 17,8% fata de finalul anului trecut, in timp ce restantele la credite in moneda americana erau mult mai mici, de doar 11,3 milioane lei.

Cea mai rapida crestere a fost inregistrata de restantele creditelor in "alte monede", acestea fiind in mare parte imprumuturi in franci elvetieni , care au sporit cu 86,7% in prima luna a anului, la 250,08 milioane lei.

In functie de categoria de intarziere, partea cea mai importanta, de 2,44 miliarde lei, o reprezinta sumele restante aferente intarzierilor de peste 90 zile.

Totodata, numarul restantierilor a crescut in ianuarie cu 7.900, la 691.207.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.