Financiar

#financiar #ministerul finantelor #plati #plata in numerar

Ministerul Finantelor ar putea stabili o noua limitare a platilor in numerar

Platile in numerar ar putea fi limitate la 5.000 de lei pe zi. Potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax, Ministerul Finantelor analizeaza posibilitatea introducerii unor plafoane de plati atat pentru firme, cat si pentru persoane fizice.

Daca masura va fi aprobata, firmele nu vor putea plati in numerar catre persoane sau companii mai mult de 5.000 de le pe zi. Plata catre un singur client va fi limitata la 1.000 de lei pe zi, plafon de cinci ori mai mic decat cel actual.

O limitare a platilor va exista si pentru magazinele de tip Cash&Carry. Astfel, plafonul catre firmele care fac cumparaturi de la aceste magazine se reduce de la 10.000 de lei la 5.000 de lei, inclusiv pentru platile fragmentate.

In prezent, plafonul pentru o firma care efectueaza intr-o zi plati catre o alta firma sau persoana fizica este de maximum 5.000 de lei. De asemenea, valoarea totala a operatiunilor cu numerar este limitata la 10.000 de lei pe zi. Prevederile nu se aplica insa in cazul platii salariilor si altor drepturi ale personalului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea