Financiar

#insolventa #dosaare de insolventa #crestere numar dosare #insolventa firma

Numarul dosarelor de insolventa a crescut cu 19.000

Numarul dosarelor de insolventa a crescut cu 19.000 in primele sapte luni ale lui 2012, anunta Arin Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR).

Stanescu estimeaza ca in acest an numarul total al cazurilor de insolventa va fi mai mare cu 25-30% fata de cel inregistrat in 2011.

Presedintele UNPIR atrage atentia ca numarul firmelor care intra in reorganizare in urma deschiderii procedurii de insolventa este foarte mic: doar 4% din total. Majoritatea dosarelor de reorganizare sunt ale unor firme mici si mijlocii.

Arin Stanescu aduce in discutie si dosarele de reorganizare ale unor dezvoltatori imobiliari. "Acolo este o combinatie intre dorinta marilor creditori si acceptarea de catre administratorii judiciari a acestei dorinte de a nu intra in procedura de faliment datorita unor interese care sunt legate foarte tare de raportarile financiare pe care fiecare mare creditor, mai ales creditor financiar, trebuie sa le faca", spune el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea