Financiar

#administrare cheltuieli #cheltuieli personale #bugetul familiei #finante personale #finante

Importanta modului in care ne gestionam cheltuielile personale pentru bugetul familiei

Gestionarea intr-un mod cat mai adecvat a propriilor cheltuieli, mai ales atunci cand suntem parte dintr-o familie cu mai multi membri reprezinta o excelenta modalitate prin intermediul careia putem sa ne aducem propria contributie la stabilitatea financiara lunara a familiei. Asa cum se mentioneaza pe Credme in Georgia este foarte important ca fiecare membru al familiei sa constientizeze importanta modului in care banii vor fi distribuiti atat pentru cheltuielile comune, cat si pentru cele individuale. De asemenea, fiecare membru al familiei (corespunzator varstei) isi va aduce propria contributie atat in ceea ce priveste partea de venituri, cat si partea de cheltuieli.

Ce pot face eu pentru ca bugetul familiei mele sa fie unul echilibrat?

Chiar daca ti se pare ca tu nu poti contribui in niciun fel la bugetul familiei tale trebuie sa stii ca intotdeauna poti face ceva in acest sens. In cazul in care varsta nu-ti permite sa obtii venituri, cel mai potrivit lucru pe care il poti face este sa limitezi nivelul de consum. O alta modalitate este de a-i ajuta pe ceilalti membri ai familiei care contribuie la buget cu veniturile lor prin a le oferi timp liber sau pe care sa-l foloseasca pentru a-si diversifica castigurile. Foarte multe familii reusesc sa aiba parte de acel echilibru financiar pe care il cauta toata lumea, in ciuda nivelului castigurilor obtinute in fiecare luna. Iar aceasta stabilitate provine din coeziunea familiei si a relatiilor dintre membri acesteia, care, de cele mai multe ori este mult mai importanta decat valorile financiare.

In situatia in care si tu esti unul dintre membrii contribuitori la bugetul familiei atunci o sa fie foarte simplu sa le oferi acestora sprijinul tau, atat din punct de vedere al cheltuielilor, cat si al veniturilor. De exemplu, poti sa contribui cu o suma de bani mai mare optand pentru a-ti diversifica veniturile in timpul liber sau lucrand part-time ori poti sa iti exploatezi talentul prin a-ti deschide propria afacere. In plus, poti reduce nivelul cheltuielilor personale, ceea ce este foarte important mai ales pentru o familie cu mai multi membri, pentru ca in acest mod poate fi obtinut un buget echilibrat, chiar daca anumiti membri au niste cheltuieli mai ridicate.

Sfaturile legate de administrarea finantelor de pe orice portal financiar o sa-ti ofere un pont in plus pentru a obtine rezultate mult mai avantajoase din punct de vedere financiar, atat pentru tine, cat si pentru restul familiei. Este foarte important sa intelegi ca tu esti acel element care poate oferi contra-balansul pentru ca familia sa aiba un buget echilibrat. Atat timp cat iti vei tine sub control propriile cheltuieli, dar si vei contribui cu o suma de bani mai mare la bugetul familiei, vei compensa lipsurile financiare ale celorlalti sau cheltuielile lor mai mari.

Asadar, incearca sa nu consumi mai mult decat ti-ai stabilit, redu cat de mult poti nivelul cheltuielilor si gaseste solutii alternative de a produce mai multi bani. in acest mod, tu vei oferi familiei tale un surplus financiar, care sa le ofere posibilitatea de a gestiona mult mai eficient bugetul total al familiei pe termen lung.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea