Financiar

# investitii moderne #investitii

Investitii moderne

Societatea contemporana ofera posibilitatea celor deschisi catre nou, sa aleaga directiile investitiilor pe care le fac. Cu toate acestea, viata unui adult modern presupune si responsabilitati care nu reprezinta o alegere libera, ci necesara. Odata cu trecerea anilor, foarte multe persoane au tendinta de a se lasa absorbite de serviciu, de rutina si de grijile de zi cu zi, abandonand astfel, ceea ce este cel mai important – propria persoana.

Investitia in tine insuti

Cea mai buna investitie pe care o poti face, este alocarea tuturor resurselor pe care le ai in propria-ti persoana. Descoperindu-te si dezvoltandu-te, ai posibilitati infinite de a evolua.

Fie ca iti doresti sa achizitionezi lucruri care sa te ajute pe plan profesional, ori pe cel personal, social, trebuie sa fi sigur de alegerile pe care le faci. Este foarte important sa te concentrezi pe tine insuti, facand tot ceea ce iti sta in putinta pentru a invata mai mult, provocandu-te si depasindu-te mereu, tinzand spre obtinerea celei mai bune versiuni a persoanei tale. Petru acest lucru, trebuie sa iti cunosti foarte bine obiectivele, avand construita o lista de prioritati, pe care sa o respecti constant.

Multe persoane, inca de la varste fragede, simt nevoia de libertate. Pentru a realiza acest lucru, este nevoie de dedicare si perseverenta, astfel incat sa fi independent din toate punctele de vedere. Chiar daca iti construiesti o cariera si ai reusit sa iti intemeiezi o familie, exista momente in care ai nevoie de ajutor, cel putin pentru o perioada. Majoritatea cazurilor necesita un credit de nevoi personale, care iti poate oferi timp pentru a-ti reevalua situatia financiara actuala, evitand astfel, sa faci compromisul de a spune „nu” unei oportunitati. Dedica-te tie insuti, avand grija sa pui accent pe fericirea ta, aceasta aflandu-se in topul prioritatilor pe care le ai. Astfel, vei elimina posibilitatea creari unor regrete, care prin acumulare, iti pot deteriora calitatea vietii.

Nu lua decizii primite, insa nici nu iti ingradi libertatea de a experimenta lucruri noi. Urmareste-ti visele, depaseste greutatile si situatiile neplacute care pot sta in calea fericirii, investind in TU din viitor. Bazeaza-te numai pe tine insuti, ascultandu-ti instinctul, daca obiectiv, esti de parere ca acesta este suficient de bine conturat. O lectie care trebuie stiuta de adulti, desi este greu de acceptat, este cererea de ajutor. Deoarece nimeni nu poate controla tot ceea ce il inconjoara, este nevoie, ocazional, de apelarea la un credit rapid, care sa finanteze pe moment, un proiect personal. Asumarea unui astfel de imprumut este o posibilitate prin care poti evita pierderea unei oportunitati.

Investitiile facute in „timpul liber”

Dezvoltarea personala este strans legata de dorinta si ambitia ta de a evolua. Investitia in propria persoana nu se rezuma doar la perfectionarea ta profesionala sau in cea a aptitudinilor pe care le ai. Aceasta presupune inclusiv performanta de a-ti crea un stil de viata echilibrat, pe care sa il menti de-a lungul timpului.

Investitiile in hobby-uri, in pasiunile pe care le ai, dar si respectarea timpului tau liber, te vor ajuta nu doar pe termen scurt, ci si pe viitor, sa ai forta si energia de a-ti realiza toate planurile si visele pe care le ai. Ofera-ti sansa de a te cunoaste, experimentand diverse activitati, iesind din zona de confort si acumuland cat mai multe amintiri.

O viata echilibrata presupune un stil de viata axat nu doar pe reusita fizica, din viata profesionala, ci si pe cea psihica si emotionala, din viata privata si sociala. Nu neglija nevoile pe care corpul si mintea ta le au, gasindu-ti timp pentru activitati placute, care sa te impiedice din crearea unei rutini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea