Financiar

Fermierii, intre "Rabla" si fondurile europene

Fermierii care vor sa-si cumpere un tractor nou au de ales intre accesarea fondurilor europene si prima de casare acordata prin programul Rabla deoarece, potrivit reglementarilor UE, cele doua programe se exclud reciproc, nefiind permisa acordarea unui dublu ajutor financiar pentru o achizitie.

Programul de innoire a parcului auto se extinde, in acest an, si la tractoare, iar persoanele fizice pot primi 17.000 lei pentru fiecare vehicul vechi, predat pentru casare . In egala masura, fermierii pot beneficia de cofinantare europeana pentru achizitia tractoarelor, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala ( PNDR ). Totusi, un fermier nu poate sa beneficieze de o dubla finantare pentru cumpararea unui tractor.

"Un fermier nu poate sa acceseze fonduri europene pentru achizitia unui tractor daca a solicitat si prima de casare. Nu este permisa o dubla finantare pentru o singura achizitie, iar fermierul are de ales", a declarat, marti, pentru NewsIn, directorul in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Viviana Vasile.

Continuarea in Curierul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea