Financiar

"Uitati povestea cu Mitsubishi la Campulung"

Constructorul auto Mitsubishi nu va face nicio fabrica la Campulung Muscel , costurile legate de transport fiind mult prea ridicate pentru a face investitia viabila pe termen lung, a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu.

„Puteti sa uitati povestea cu Mitsubishi care ar putea investi la Campulung, investitorul nu vine aici. Din pacate, nu sunt decat iluzii, si aceasta pentru ca, din punct de vedere geografic, costurile logistice cu transportul sunt prea mari pentru a exista tentatii”, a spus Tariceanu, prezent la Campulung cu ocazia lansarii ghidului pentru contractarea de fonduri UE pentru intreprinderile mici si mijlocii.

Anul acesta ar putea fi unul deosebit de important pentru industria auto locala, alaturi de posibila investitie a celor de la Mitsubishi fiind posibila si construirea unei fabrici de catre gigantul german Mercedes.

Pe piata locala sunt deja prezenti constructorii Renault, prin preluarea Dacia, si Ford, prin achizitionarea fostei uzine Daewoo Craiova. La inceputul lunii martie a avut o intalnire oficiala intre premierul roman si Osama Masuko, presedintele grupului nipon. Oficialii Mitsubishi au declarat la sfarsitul intalnirii ca vor reveni in Romania pentru a aduna informatii despre posibilitatea inaugurarii unei fabrici aici.

Renault ridica manusa aruncata de Ford si anunta investitii de 600 de milioane de euro

Grupul Francez Renault a inaugurat ieri o fabrica de cutii de viteze, situata pe platforma Dacia de la Mioveni, in urma unei investitii de 146 de milioane de euro, urmand ca investitia totala sa ajunga la 214 milioane de euro pana in 2010. Fabrica va produce integral pentru export un numar de 5.000 de cutii de viteze pe saptamana, pentru opt modele Renault si pentru sapte modele Nissan.

 „In aceasta dupa-amiaza (ieri, n.r.) vom primi 18 milioane de euro, suma care reprezinta ajutorul de stat din partea Romaniei in realizarea acestui proiect. Pana acum, grupul Renault a investit in Romania 1,2 miliarde de euro”, a declarat directorul general al grupului Renault in Romania, François Fourmont.

Noua uzina de cutii de viteze are in prezent 342 de angajati, iar pana la sfarsitul acestui an va ajunge la 440 de salariati. Pana la sfarsitul anului viitor, unitatea va avea in total 660 de angajati. Oficialii Renault au anuntat ca firma va investi in Romania circa 600 de milioane de euro in urmatorii trei ani.

„Dupa ce Ford a aruncat manusa cu investitii de 675 milioane euro la Automobile Craiova , Renault ridica manusa cu mare usurinta, deoarece investitia de 600 milioane euro se va adauga celor peste un miliard de euro investite deja in Romania”, a spus Tariceanu, prezent la inaugurarea fabricii constructorului francez. El a declarat ca Logan-ul este o modalitate clara de a promova imaginea Romaniei peste granite.

  


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea