Financiar

# reguli acordare ajutor de incalzire #ajutor de incalzire #plafon de venituri

Creste numarul de romani care vor beneficia de ajutoare la incalzire

Peste 1,5 milioane de persoane vor putea beneficia, in aceasta iarna, de ajutoarele de incalzire acordate de Ministerul Muncii, ca urmare a majorarii plafonului de venituri.

"Pentru sezonul rece 2011-2012 se aplica noi reglementari legale care, pentru sistemul centralizat de incalzire, prevad sistarea subventiilor (compensarilor) acordate de stat autoritatilor locale, respectiv furnizorilor de energie termica ", a spus directorul Mihaela Grecu, director in cadrul ministerului.

"In aceste conditii, MMFPS a suplimentat masurile de protectie sociala pentru cele mai vulnerabile categorii ale populatiei. Astfel, plafonul banesc pana la care o familie sau o persoana poate beneficia de ajutor de incalzire a fost ridicat de la 615 lei la 786 lei/persoana - in cazul familiilor si la 1.082 lei - pentru persoanele singure", a completat aceasta.

Potrivit oficialului MMFPS, compensarile la factura de energie termica, mai exact din consumul de gigacalorii inregistrat, pot fi 100% - pentru cele mai sarace familii si persoanele singure cu venituri lunare de pana la 155 lei. Familiilor cu venituri de 786 lei/membru li se compenseaza 5%, iar persoanelor singure care realizeaza un venit de 1.082 lei/luna - 10%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea