Financiar

# strategii de marketing online #strategii de marketing

5 strategii de marketing online pentru a-ti promova afacerea

Internetul a schimbat modul in care ne promovam si ne desfasuram afacerile. Azi, prezenta online poate avea o influenta semnificativa asupra succesului unei companii, la fel cum evitarea promovarii si a prezentei online ii poate dauna. Afacerile de toate tipurile si dimensiunile pot avea de castigat daca investesc in imaginea lor online. Iti prezentam 5 strategii de marketing online care te pot ajuta sa iti promovezi afacerea.

1. Optimizare SEO

Un prim pas foarte important este optimizarea SEO a paginii web. Presupunem deja ca afacerea ta are un website care beneficiaza de un design prietenos care corespunde atatcerintelor unui browser desktop cat si cerintelor specifice pentru dispozitivele mobile. Perfect. Pasul urmator este dezvoltarea unei strategii SEO (search engine optimization) care sa permita asocierea companiei sau a serviciilor cu anumite chvinte-cheie in cadrul unei cautari online. Strategia va dispune atat de elemente in pagina web cat si in afara acesteia. Pasii pentru optimizare pot fi ganditi inca din faza incipienta a crearii unui site.

2. Marketing prin continut

Continutul de calitate este cel care face diferenta intre un site bun, care primeste mult trafic si unul care nu are atat de mult succes. Acesta poate fi sub forma unor articole informative, precum in cazul unei firme de avocatura din Hong Kong sau poate fi sub forma de continut video, atunci cand specificul firmei permite acest lucru. Este bine ca intreg continutul (fie el scris, video sau audio) sa fie realizat in functie de nevoile clientilor tinta si sa fie actualizat constant. Originalitatea este importanta si pentru optimizarea SEO despre care am discutat mai sus.

3. Social media marketing

Companie care isi face simtita prezenta in mediul online are sanse reale de a-si tine clientii aproape si de a-i informa cu privire la cele mai noi produse si servicii. Prezenta online este foarte importanta in ziua de azi iar alegerea canalului optim poate tine si de specificul companiei. De exemplu, o firma care se ocupa de formarea de companii in Hong Kong isi poate stabili prezenta pe Facebook sau LinkedIn. Clientii din mediul business care sunt interesati de astfel de servicii au o probabilitate mai mare de a folosi aceste doua platforme, spre deosebire de Instagram. Cu toate acestea, este recomandat ca strategia de social media sa fie una diversificata, care sa cuprinda mai multe canale.

4. Articole de promovare pe alte site-uri

Un blog bine pus la punct se bazeaza intocmai pe sfatul enuntat la punctul 2. Insa un mod similar in care o companie isi poate face cunoscute serviciile este prin intermediul unor postari pe blogul unei alte firme, care are un public tinta similar sau complementar. De exemplu, o firma care ofera servicii de infiintare de companii in Panama poate gazdui un articol de blog pentru o firma de avocatura din aceeasi tara.

5. Email marketing

Atunci cand un client se aboneaza la pagina ta, el se poate abona si la una dintre cele mai directe strategii de marketing online – cu o conditie importanta: continutul emailului trimis de catre companie sa fie unul de calitate si nu unul de tip „spam”. Email marketing-ul poate fi utilizat si pentru a trimite catre noii abonati o resursa gratuita, in schimbul abonarii. De exemplu, o firma de avocatura din Bucuresti le poate oferi clientilor care se aboneaza la newsletter-ul lor un ghid juridic gratuit (pentru un anumit segment de clienti).

Aceste strategii de marketing functioneaza de minune impreuna si se recomanda implementarea lor in acelasi timp pentru a obtine cele mai bune rezultate. Companiile mici, cele la inceput de drum dar si cele mai mari care au deja o baza de clienti pot beneficia de pe urma unor strategii de marketing online adaptate nevoilor lor.

Marketing-ul este numai unul dintre serviciile necesare pentru buna dezvoltare a unei afaceri. Companiile care au nevoie de consiliere juridica pot apela la echipa Avocati.co pentru servicii complete.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea