Financiar

# locuri de joaca exterior #amenajari locuri de joaca #locuri de joaca

Waterboyz - Amenajari locuri de joaca de exterior

Amenajarea locurilor de joaca de exterior este din ce in ce mai populara. Acestea permit copiilor sa se joace intr-un mediu sigur. Elementele de joaca nu numai ca indeplinesc sarcini specifice, dar sunt si o parte vie a proiectului in timpul amenajarii. Amenajarea locurilor de joaca de exterior poate fi facuta in zona complexelor rezidentiale, in curtea gradinitelor, facilitati comerciale deschise (targuri, piete), policlinici si alte institutii sociale. La menajarea locurilor de joaca de exterior, ar trebui luat in serios designul elementelor de joaca, avand in vedere numeroasele nuante.

Amenajari locuri de joaca de exterior – Pret

Pentru a evalua costul proiectarii unui loc de joaca, este nevoie de urmatoarele date:

  • Zona amenajarii locului de joaca;
  • Suma alocata pentru proiect (sectiuni, numar de optiuni).
  • Scopul dezvoltarii (constructii noi, reamenajare, revizuire, reconstructie, coordonare etc.)
  • Disponibilitatea documentatiei sursa (raport tehnic, specificatii tehnice, rezultate ale cercetarii, planuri ITP) etc.

Factorii care afecteaza costul:

  • Sol. Solul solid necesita echipamente speciale si mai multa munca, pentru constructia unei baze groase.
  • Situatia hidrologica. Apele subterane duc la necesitatea de a consolida suplimentar amplasamentul.
  • Marimea si complexitatea peisajului.
  • Disponibilitatea echipamentelor.
  • Material.

Amenajari locuri de joaca de exterior - Cerinte pentru zone

Amenajarea locurilor de joaca de exterior sunt supuse cerintelor speciale. In primul rand, securitatea, care este asigurata de alegerea materialului de acoperire a elementului de joaca; selectarea elementelor care au fost certificate pentru utilizare in siguranta; prezenta gardurilor de protectie (plase sau suporturi); izolarea de partea carosabila (se poate face prin ridicarea nivelului).

Locul de joaca poate fi zonat in functie de varsta (inclusiv spatiul destinat parintilor cu carucioare, prescolari si copii de scoala). Aceasta este, de asemenea, o problema de siguranta, avand in vedere hiperactivitatea si nivelurile scazute de responsabilitate ale copiilor. Pe de alta parte, locul de joaca nu necesita respectarea anumitor dimensiuni sau geometrii si poate fi inscris in orice zona. Poate fi amplasat pe un peisaj complex, pe o panta (cu organizarea de terase), poate include copaci, paturi de flori si alte elemente decorative.

Amenajari locuri de joaca de exterior - Alegerea unei locatii

Cand alegi un loc pentru amenajarea unui loc de joaca de exterior, trebuie iei in considerare urmatorii factori:

  • Iluminare. Locul ar trebui sa fie bine luminat de soare, iar seara de lumini electrice.
  • Prietenie cu mediul. Locul trebuie sa fie cat mai departe de sursele de poluare - masini, depozite de gunoi si altele similare.
  • Deschiderea. Locul trebuie privit astfel incat, joaca copiilor sa fie sub supravegherea maxima, dar discreta a adultilor.

Cel mai bine ar fi sa incredintezi amenajarea unui loc de joaca de exterior, specialistilor waterboyz.ro. Acestia au experienta si calificari; conexiuni necesare, au un proiect gata pregatit, care trebuie legat doar de conditiile si dorintele specifice ale clientului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea