Financiar

#investitii 2019 #investitii #financiar

5 lucruri in care sa investesti in 2019

Daca ai o suma de bani economisita si vrei sa investesti in ceva care sa isi asigure un trai linistit iti oferim cateva idei de la specialistii Forbes. Iata in ce poti investi in 2019 pentru a-ti inmulti banii.

Piata de capital

Daca urmaresti piata de capital, ai vazut ca au fost cateva miscari ce le-au adus unor jucatori castiguri, iar altora pierderi semnificative. Sunt zvonuri care spun ca se vor face niste corectii astfel incat sa se elimine anomaliile de acest tip. Oricum, trebuie sa ai rabdare. Nu trebuie sa iti doresti un castig rapid, ci mai degraba sa te gandesti ca banii pusi acolo sunt perfecti pentru o pensie linistita. Este important sa ai o filozofie a investitiei si sa te ghidezi dupa niste pasi clari, pentru a nu te lasa coplesit de emotii atunci cand sunt urcusuri sau coborasuri foarte mari.

Imobiliare

Multi specialsti cred ca piata imobiliara se afla intr-o bula, pentru ca preturile continua sa creasca fara sa se vada un punct clar in care se vor opri. Din nefericire, scenariile de acest tip nu au avut niciodata un final prea bun. Totusi, jucatorii din piata nu par sa fie ingrijorati si continua sa cumpere proprietati cu gandul ca oamenii trebuie sa locuiasca undeva, indiferent de preturi.

Trebuie sa te gandesti ca o astfel de investitie te va lasa fara lichiditati, iar in cazul unei crize, cum a fost cea din 2008, vei avea nevoie si de bani. De aceea, este bine sa calculezi de mai multe ori inainte de a achizitiona o proprietate foarte scumpa.

Cariera

Indiferent ce se va intampla cu economia in urmatorii ani, exista un singur aspect pe care il poti tine sub control: tu. Orice ai avea in minte sa faci cu surplusul de bani pe care il ai, ar fi bine sa te gandesti si la cariera si viitorul tau. Modul in care o faci trebuie sa iti aduca castiguri suplimentare in anii ce vin. Poti alege sa urmezi niste cursuri care sa iti completeze abilitatile pe care le ai sau unele care sa iti permita ca in viitorul apropiat sa iti deschizi propria afacere. Nu doar cursurile sunt recomandate, ci si cartile pe care sa le citesti de unul singur, dar care sa te ajute sa evoluezi profesional.

Un alt doilea job

Daca nu poti obtine o marire de salariu la jobul pe care il ai, poti alege sa iei soarta in mainile tale si sa iti mai iei un job. Pentru asta poate este necesar sa investesti in aparatura sau in calificari. Daca esti sofer poti alege sa devii taximetrist in timpul liber, daca esti jurnalist, poti sa iti iei proiecte ca freelancer. iti poti transforma pasiunea in afacere.

Sanatate

Nu avem decat o viata de trait si un corp pentru asta. Este timpul sa avem grija de el si trebuie sa faci o prioritate din asta. Ia in considerare nu numai sanatatea fizica, ci si pe cea psihica. Fa meditatie, mergi la yoga, fa sport. Toate astea te ajuta sa iti mentii sanatatea la cote maxime.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea