Cariera

#pensionare #femei #barbati #varsta

Ministerul Muncii si FMI au crescut varsta de pensionare la 65 de ani, pentru femei si barbati

Din 2030 varsta de pensionare a femeilor si barbatilor va fi de 65 ani. Aceasta este decizia adoptata astazi de Ministerul Muncii roman, impreuna cu oficialii FMI. Tot astazi, reprezentantii sindicatelor au discutat cu cei ai Fondului Monetar International ca aceasta varsta de pensionare sa creasca numai pana la 63 de ani.

Expertii Bancii Mondiale propun ca pensiile sa fie indexate in raport cu inflatia pentru cei care au iesit pana acum la pensie, noteaza Money.ro. In plus, pentru cei care urmeaza sa iasa din campul muncii indexarea urmeaza sa fie mai mare, "pentru ca ei platesc acum contributii mai mari la bugetul de pensii".

"Noi am dori ca punctul de pensie sa ajunga in urmatorii ani la 45% din salariu mediu si ca pensiile sa fie indexate in functie de inflatie si cresterea reala a salariilor. Urmeaza sa gasim o solutie de compromis pentru o perioada de tranzit, in urmatorii 20-30 de ani", a declarat secretarul de stat in Ministerul Muncii, Mihai Seitan , citat de Money.ro.

Ministerul Muncii a precizat ca impreuna cu delegatia FMI s-a hotarat ca varsta de pensionare a femeilor si barbatilor sa fie de 65 ani in 2030. Pe de alta parte, reprezentantii sindicatelor au declarat astazi ca, in timpul discutiilor purtate cu reprezentantii FMI, au solicitat ca aceasta institutie sa accepte ca varsta de pensionare a femeilor si barbatilor sa creasca doar pana la 63 de ani, si nu la 65 de ani, cum prevede actuala forma a proiectului legii unitare a pensiilor publice.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.