Cariera

#bugetar #salariu #pensie #lege #guvern

Legea care ii obliga pe pensionarii bugetari sa aleaga intre salariu si pensie este in pregatire la Guvern

Legea care ii obliga pe pensionarii sa aleaga intre pensie si salariu ar putea intra in vigoare de la 1 iulie. Astfel, statul ar putea economisi anual aproximativ 20 de milioane de euro prin legea care va interzice angajatilor bugetari cu o pensie de peste aproape 1.700 de lei sa mai fie si salariati, noteaza Cotidianul.

Consilierul premierului Emil Boc pe domeniul munca si protectie sociala , Mihai Seitan a precizat faptul ca proiectul de lege care ii va obliga pe angajatii bugetari sa aleaga intre pensie si salariu va fi gata la sfarsitul lui martie pentru a fi supus dezbaterii publice. Apoi proiectul va merge in regim de urgenta, in Parlament, urmand ca de la 1 iulie sa poata fi aplicata la nivel national.

Numai in administratia centrala au fost identificati pana acum o mie de astfel de bugetari care trebuie sa aleaga intre pensia cu o valoare de peste cea a salariului mediu pe economie si statutul de salariat . In total, numarul estimat al celor ce ar putea fi vizati de viitoarea legea ar putea trece de zece mii, la nivelul intregii tari.

Consilierul premierului a declarat pentru Cotidianul ca masura respectiva nu va afecta categoriile profesionale care si-au manifestat nemultumirea fata de aceasta lege, cum ar fi medicii, actorii, profesorii sau asistentii maternali, decat daca au pensii care trec de plafonul mentionat.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.