Cariera

#mba #absolvent #manager #business #program #salariu

Salariul unui absolvent local de MBA a ajuns anul trecut pana la peste 2500 de euro

Absolventii programelor MBA de la Viena sunt cei mai bine platiti absolventi la nivel local, anunta Ziarul Financiar. Astfel, conform Top MBA , editat de ZF, salariul mediu lunar net al absolventilor de programe de MBA si Executive MBA de pe piata locala a fost anul trecut de 2.650 de euro. ZF anunta in urma cu cateva zile ca preturile pentru programele MBA vor creste in acest an cu pana la 1500 de euro.

Conform Topului, salariul mediu al absolventilor de EMBA este de 3.000 de euro, in timp ce absolventii de MBA castiga, in medie, 2.275 de euro net pe luna. Specialistii spun ca aceasta diferenta vine din faptul ca absolventii programelor de tip Executive au o experienta mai extinsa de management si ocupa pozitii cu grad mai ridicat la capitolul seniorat.

Conform datelor existente pe piata, cel putin inainte de instaurarea crizei financiare, salariile au crescut, in medie, cu 50% dupa absolvirea unui program de MBA sau EMBA . La nivel local exista in acest moment aproximativ 3.000 de manageri au absolvit programe de master de business.

Topul a fost realizat pe baza raspunsurilor a peste 200 de absolventi, ceea ce reprezinta aproximativ 65% din numarul total de absolventi de anul trecut, cand 350 de manageri au absolvit programe de master de business pe piata romaneasca. Aceasta este prima statistica cu privire la nivelul salarial al absolventilor de MBA sau EMBA.

Saptamana trecuta ZF nota ca managerii care vor sa urmeze un program MBA trebuie sa scoata mai multi bani din buzunar, aceasta dupa ce sapte din cele 13 scoli de afaceri care activeaza in tara noastra au majorat pretul programelor de MBA sau Executive MBA cu marje cuprinse intre 500 si 1.500 de euro.
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.