Cariera

#muncitor #itm #constructii #control #inspector

La Cluj, inspectorii ITM alearga dupa muncitori si inlatura bolovanii de pe strada

Inspectorii muncii de la Cluj se confrunta cu zile grele in controale . Ei au de fugarit muncitorii care muncesc “la negru” sau de trecut de bolovani asezati in mijlocul drumului pentru a fi impiedicati sa intre in santiere.

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca ( ITM ) Cluj, spun ca angajatorii din domeniul constructiilor organizeaza pande si raliuri printre santiere, pentru a se anunta reciproc de venirea inspectorilor in control.

Directorul ITM Cluj a spus ca, totusi, in cadrul controalelor au fost gasiti muncitori care lucrau fara acte. „Au pus pe fuga echipe intregi de muncitori care au abandonat lucrul si sareau de pe schele. Cei care au fost prinsi au refuzat sa declare identitatea angajatorilor sau declarau ca au identitati false. Alti angajatori au blocat accesul masinilor ITM in zona santierelor, plasand bolovani uriasi in mijlocul drumului”, a declarat Emilian Rosca, pentru Adevarul.

Inspectorii au depistat, in numai doua saptamani, 65 de muncitori care munceau "la negru" pe santiere de constructii din judet. Angajatorilor lor le-au fost aplicate amenzi totale de peste 100.000 de lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea