Cariera

#spor #functionari publici #anfp

Functionarii trebuie sa dea inapoi banii pentru sporul de zambet si de xerox

Functionari publici din mai multe judete au primit timp de 6 ani de zile sporuri ilegale. Banii pentru sporurile de zambet, de xerox, de cimitir sau de zoo vor trebui returnati la buget.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici a descoperit in mai multe judete nereguli cu sporurile functionarilor publici, care uneori depaseau 100% din salariu.

"Niciun nu este legal atata timp cat este dat pe contractul colectiv de munca . Toate sporurile trebuie date pe ordonante de salarizare, nicidecum pe contractul de munca", a explicat Szakal Andras, presedintele , pentru Realitatea.net.

Sporul de zambet, de 15% din salariu, a descoperit la politistii comunitari din Ploiesti
. Alte sporuri ilegale era acordate pentru angajatii din cimitire si cei de la Gradina Zoologica , personalului care lucreaza la carosabil si spatii verzi si chiar si celor care utilizau aparatul xerox.

"Am descoperit in municipiul Fagaras, 75% spor de conditii, care nici noi stim ce inseamna. Suntem convinsi ca si la celalte primarii, la care vom controale vom descoperi alte si alte sporuri", a mai spus Andras.

ANFP va sesiza Curtea de Conturi si Parchetul asupra sporurilor ilegale din judetele Prahova si Brasov si va continua controale in alte judete.

 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.