Cariera

#job #interviu #salariu

Cum sa discuti despre salariul tau vechi la un interviu de angajare

Ai un raspuns pregatit pentru cazul in care esti intrebat la interviul de angajare ce salariu ai castigat pana acum? Afla sfaturile specialistilor in HR despre problema salariului vechi la un interviu .

La un interviu de angajare nu deschide discutia despre salariu decat daca anagajatorul da semne ca vrea sa incheie interviul si nu a abordat subiectul.

Daca angajatorul te intreaba cat ai castigat la ultimul job, oferta pe care ti-o va face depinde de raspunsul tau.

"Multi ma intreaba de ce angajatorul nu le spune din start care este salariul bugetat. Lucrurile stau altfel: exista de regula o marja salariala pentru fiecare post si, in functie de experienta si de negociere, te poti incadra la minim sau la maxim", a explica Laura Schneider, citata de Realitatea.net.

Inainte de a te prezenta la interviu este bine sa afli care este salariul mediu pentru pozitia pe care vrei sa o obtii.

Specialistii in HR spun ca sinceritatea raspunsului tau nu este importanta, ci modul in care poti discutia. Daca te temi ca vei obtine un salariu prea mic, spune-i angajatorului o suma, dar explica-i ca crezi ca aceasta este sub nivelul pietei.

In cazul in care ti-e frica ca vei fi refuzat din cauza pretentiilor financiare, spune-i angajatorului cat ai primit si adauga faptul ca esti dispus sa negociezi in functie de oportunitatile pe care ti le ofera postul pentru care participi la interviu.

Inainte de a te prezenta la salariu, este important sa stabilesti suma minima pentru care esti dispus sa te angajezi. In cazul in care oferta acestuia se apropie de acea suma, poti deschide subiectul unei cresteri ulterioare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea