Cariera

#concediu medical #cseke attila #angajator

Concediile medicale au scazut cu 45% in 2010

Dupa introducerea noilor reglementari pentru acordarea concediilor , numarul acestora a scazut cu 45% in 2010.

Dupa ce in 2009 au fost eliberate 2.972.272 de certificate medicale pana in luna noiembrie, in acelasi interval al anului 2010 au fost acordate doar 1.649.837, cu 1.322.435 mai putine.

"Ne asteptam ca noile reguli impuse la acordarea concediului medical si eliberarea certificatelor medicale sa produca efecte, chiar daca la inceput au fost contestate de sistem. Aceasta diminuare destul de importanta a numarului de certificatele medicale ne-a confirmat faptul ca pe acest domeniu au existat unele abuzuri", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila , citat de Cariereonline.ro.

Noul sistem de eliberare a concediilor medicale prevede mijloace mai eficiente de verificare a modului de acordare a concediilor medicale. Amenzile acordate medicilor care elibereaza in afara conditiilor legale s-au dublat in 2010.

Prevederile care au dus la scaderea numarului de medicale includ si posibilitatea angajatorului si a CNAS de a verifica la domiciliu angajatii care se afla in concediu medical.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea