Cariera

#concedieri #concedieri colective #concedieri masive #industria chimica #secretariat

Concedieri masive in primele sase luni ale anului 2013

In primele sase luni ale anului 2013, numarul concedierilor a crescut vertiginos. In aceasta perioada au fost disponibilizate prin procedura concedierilor colective 11.346 de persoane, potrivit datelor furnizate de Angentia Nationala pentru Ocupara Fortei de Munca.


Aceasta cifra este cu 8,2% mai mare fata de cea inregistrata in primele sase luni ale anului trecut, cand au fost concediate colectiv 10.486 de persoane.

Cel mai afectat domeniu in ceea ce priveste disponibilizarile din primele sase luni ale acestui an este industria chimica, unde au fost restructurate 1.170 de persoane, urmand domenii precum lucrari de geniu civil - 1.081 de concedieri - si constructii - 886 de concedieri.

De asemenea, concedieri colective destul de mari s-au facut si in industria metalurgica (750 de concediati), presa (537), fabricarea mijloacelor de transport (479) sau intermedieri financiare (361).

Printre domeniile in care s-au inregistrat concedieri colective se mai numara activitatile de secretariat (303 persoane), industria alimentara (278), fabricarea articolelor de imbracaminte (274), activitati de peisagistica (247).

Sursa foto: zf.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea