Cariera

#concedieri #concedieri colective #concedieri masive #industria chimica #secretariat

Concedieri masive in primele sase luni ale anului 2013

In primele sase luni ale anului 2013, numarul concedierilor a crescut vertiginos. In aceasta perioada au fost disponibilizate prin procedura concedierilor colective 11.346 de persoane, potrivit datelor furnizate de Angentia Nationala pentru Ocupara Fortei de Munca.


Aceasta cifra este cu 8,2% mai mare fata de cea inregistrata in primele sase luni ale anului trecut, cand au fost concediate colectiv 10.486 de persoane.

Cel mai afectat domeniu in ceea ce priveste disponibilizarile din primele sase luni ale acestui an este industria chimica, unde au fost restructurate 1.170 de persoane, urmand domenii precum lucrari de geniu civil - 1.081 de concedieri - si constructii - 886 de concedieri.

De asemenea, concedieri colective destul de mari s-au facut si in industria metalurgica (750 de concediati), presa (537), fabricarea mijloacelor de transport (479) sau intermedieri financiare (361).

Printre domeniile in care s-au inregistrat concedieri colective se mai numara activitatile de secretariat (303 persoane), industria alimentara (278), fabricarea articolelor de imbracaminte (274), activitati de peisagistica (247).

Sursa foto: zf.ro
 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.