Cariera

#mituri #cv #creare cv #interviu #angajare

3 mituri despre crearea CV-urilor

Crearea unui CV complet care sa te ajute sa obtii rapid un job este destul de dificila. Din dorinta de a avea un CV perfect, multe persoane au nascocit insa tot felul de mituri despre crearea CV-urilor. Iata cateva dintre acestea:


1. Media de la facultate

Mentionarea mediei obtinute la licenta nu este foarte relevanta pentru angajatori, deoarece acestia sunt constienti ca notele nu reflecta intotdeauna realitatea. De asemenea, de multe ori, candidatii isi depun CV-urile pentru posturi care nu au legatura cu facultatile terminate.


2. CV-ul trebuie sa aiba maximum o pagina

Specialistii in resurse umane spun ca nu este obligatoriu ca CV-ul sa aiba doar o pagina. Acesta se poate intinde pe doua pagini in cazul unui candidat cu experienta.


3. CV-ul trebuie sa contina intreaga ta experienta

Un CV nu trebuie sa contina neaparat intreaga ta experienta. Poti sari peste diverse internshipuri la care ai participat in urma cu foarte multi ani sau daca ai lucrat intr-un anumit domeniu mult timp, iar functiile tale s-au schimbat de nenumarate ori.

Sursa foto: forbes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea