Cariera

#cat de important este sa te imbraci ca un profesionist #profesionist #haine #imbracat #intalnire #interviu

Cat de important este sa te imbraci ca un profesionist

"Prima impresie pe care o faci intr-o intalnire este un lucru la care nu mai ai o a doua sansa", "Felul in care arati spune multe despre tine" - aceste doua fraze care ne sunt atat de familiare dovedesc ca pentru fiecare dintre noi este important sa realizam cat de important este sa ne imbracam ca niste profesionisti.

Efecte:
1.O persoana te poate accepta sau respinge in primele 30 de secunde, bazandu-si atitudinea numai pe aparente. Studiile arata ca imbracamintea nepotrivita este cauza a 40% dintre respingerile primite in urma interviurilor. Asigura-ti un avantaj imbracandu-te ca un profesionist , potrivit situatiei si codului.

Semnificatie :
2.Fie ca ne place sau nu, fiecare dintre noi este judecat bazat pe aparente. Daca apari la un interviu pentru un job sau la o intalnire importanta aratand ca si cum abia te-ai fi coborat din pat, atunci persoana cu care te intalnesti o sa creada cel mai probabil ca are de-a face cu un ne-profesionist, iar acest lucru iti va micsora sansele de a semna un viitor contract sau de a primi jobul pe care ti-l doresti.

Beneficii:
3.Sa te imbraci "profesionally”, altfel spus ca un profesionist te poate face sa te simti mai bine in legatura cu tine. Hainele confortabile pot crea o atitudine de genul "nu-mi pasa, nu ma intereseaza”, pe care cel mai probabil o poti transmite si celorlalti. Cand te imbraci intr-un costum, ai tendinta de a sta mai drept, de a da impresia unei increderi in sine, la care oamenii vor raspunde mult mai bine.

Consideratii:
4. Tinuta profesionista nu este aceeasi pentru fiecare situatie. Niste pantaloni kaki casual si un tricou tip polo pot fi potrivite ca si arsenal pentru un interviu de job la fast-food, in timp ce un costum trei piese va fi tocmai bun pentru un interviu la o firma de avocatura. O regula potrivita de a te imbraca pentru interviu este aceea de a fi intotdeauna cu un pas deasupra a ceea ce angajatii respetivei firme poarta de obicei la serviciu.

Nu doar haine

5. Sa te imbraci ca un profesionist inseamna si o ingrijire corporala importanta. Parul curat si pieptanat , fata si mainile ingrijite, respiratia proaspata, parfumul sau aroma de lotiune aplicata dupa ras pot crea o imagine potrivita, pe care sa o asortezi la imbracamintea potrivita.

Daca ai si alte sfaturi despre cum sa te imbraci ca un profesionist, le asteptam. Scrie-ne!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea