Cariera

#cv #experienta #angajator #angajat #candidat #cum sa iti scrii cv-ul atunci cand nu ai experienta

Cum sa iti scrii CV-ul atunci cand nu ai experienta

Curriculum Vitae , pe scurt CV-ul este cartea ta de vizita. Aceasta bucata de hartie, asa cum ar putea-o considera unii, povesteste despre tine, spune principalul despre cine esti tu din punct de vedere profesional. Si cum cel mai important aspect care ar trebui sa existe in CV-ul tau este experienta profesionala, atunci cand aceasta experienta este putina sau iti lipseste, atunci poti crede ca ai o problema. Iata cativa pasi pentru a-ti scrie CV-ul cat mai atractiv, atunci cand nu ai experienta.

Pasi de urmat :

Pasul 1: Incercarea de a gasi un job atunci cand nu ai experienta poate sa nu fie o problema. Gandeste in afara problemei. Sunt lucruri pe care le faci in viata de fiecare zi pe care le poti transfera in caracteristici pentru job, pentru ca pana la urma acestea sunt caracteristicile tale, atributele tale. Foloseste aceste caracteristici in avantajul tau, caci talentele sunt aceleasi fie ca au fost castigate acasa sau la serviciu.

Pasul 2: Daca esti o mama casnica ai talente pe care le poti folosi la un posibil job. Ai gatit, ai facut curatenie, ai avut grija de copil – anumite locuri de muncacer asemenea calificari . De exemplu o menajera, ingrijitoare, angajat la restaurant sunt doar cateva dintre ele.

Pasul 3: Poti puncta in CV si daca stii sa folosesti computerul de acasa sau stii sa faci copii dipa documente si sa trimiti faxuri. Acestea te-ar putea ajuta sa obtii o slujba de birou, mai ales ca astfel de caracteristici sunt principalele cerinte in majoritatea slujbelor de birou.

Pasul 4: Trece in CV orice curs absolvit, orice experienta avuta, care desi tie ti se pare neimportanta sau prea putin importanta, ar putea cantari in plus pentru posibilul tau sef. Un astfel de punct ar putea fi acel ceva pe care angajatorul il cauta, ar putea fi acel plus care sa faca diferenta.

Dupa ce obtii primul job, la lista de experienta si caracteristici incep sa se adauge altele, care, ulterior, te vor ajuta sa obtii un alt job, mai bun. Nu uita sa te gandesti la toate lucrurile pe care le faci in fiecare zi, la activitatile in care te implici, la hobby-urile pe care le ai: de exemplu daca iti place sa mesteresti la masina, asta te-ar putea ajuta sa obtii un job de sofer sau de mecanic etc.

 

Daca ne poti impartasi din experienta ta, despre cum ai convins un angajator sa te ia in echipa lui, desi nu aveai experienta, te asteptam sa ne scrii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea