IT & C

#cloudy with a chance of meatballs #efecte speciale #orocesare #nvidia quadro

Efectele speciale de la Hollywood create cu tehnologia nVidia

nVidia Corporation anunta ca Sony Pictures Imageworks (SPI) a utilizat unitatile de procesare nVidia Quadro pentru a accelera productia animariilor si efectelor vizuale pentru cel mai recent film animat "Cloudy With a Chance of Meatballs".

Disponibil pe marile ecrane din 18 septembrie (Romania: 27 noiembrie), Cloudy with a Chance of Meatballs, un 3D animat a devenit favoritul box office-ului american, cu vanzari ce depasesc 60 milioane de dolari de la lansare, ceea ce il claseaza in prezent pe primul loc in Statele Unite.

Scene semnate de nVidia

Scena "tornadei de spaghete" include elemente redate utilizand SPLAT, instrumentul de redare volumetrica al celor de la SPI, compatibil cu unitatea de procesare vizuala nVidia Quatro. Efectele atmosferice redate in SPLAT includ, pe langa elemente clasice precum nori de praf, foc si scantei, o premiera: sosul de tomate.

"Eficienta artistilor vizuali in utilizarea instrumentelor de animatie computerizata depinde in mare masura de viteza sistemului si de experienta utilizatorului. Daca un artist poate reda de 10 ori mai multe iteratii ale unui efect in acelasi interval de timp, calitatea produsului finit va creste corespunzator"
, a explicat Rob Bredow, Chief Technical Officer, SPI.

nVidia Quadro

Pe langa sistemul care intergreaza unitatea de procesare vizuala, SPI a utilizat solutiile profesionale nVidia Quadro pe toate statiile de lucru ale artistilor vizuali. Puterea procesorului nVidia a permis previzualizarea in Maya Autodesk a unor scene bogate in informatii, redate in timp real, la o viteza de 24 cadre pe secunda, oferindu-le desenatorilor reprezentari mai clare ale muncii lor.

"Sistemele care ruleaza pe unitatea de procesare vizuala (GPU) castiga teren, iar primii integratori, asa cum este Sony Pictures Imageworks, beneficiaza de viteze crescute si un grad sporit de interactivitate. Dezvoltatorii de software din toate industriile pot trage concluzii interesante pornind de la tehnicile GPU pe care Sony le-a utilizat cu succes in productia de film", a declarat Dominick Spina, technology product manager , Digital Film Group, nVidia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele