Stiinta & Tehnologie

#tichet #vouchere supliment #programul rabla

Tichetele pentru Rabla ar putea fi suplimentate ... din nou

Nici nu s-a incheiat luna, iar tichetele valorice sunt aproape epuizate . Acest fapt, dupa ce, la inceputul lui aprilie, a fost suplimentat numarul acestora cu 50.000 de exemplare.

Iar acum, voucherele ar putea fi suplimentate, din nou,  in conditiile in care in primele doua luni au fost deja distribuite 94.000 din cele 110.000 vouchere, a spus miercuri ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, la finalul sedintei de Guvern, potrivit NewsIn.

"Saptamana viitoare voi propune o HG privind suplimentarea din nou a numarului de tichete valorice. Se pare ca si peste 110.000 masini exista cerere. Asigur pe toata lumea ca la Fondul de Mediu sunt bani pentru toate masinile vechi predate"
, a declarat Borbely.

Potrivit acestuia, au fost distribuite 94.000 din cele 110.000 vouchere, iar la REMAT-uri au fost predate 63.000 de masini vechi , "de doua ori mai mult decat in intreg anul trecut".

Romanii au cumparat prin programul Rabla circa 11.000 de masini noi, in timp ce in ianuarie si februarie, fara acest program fusesera cumparate numai 2.500 de masini noi la nivel national.

"De cand a intrat Rabla s-au vandut de aproape cinci ori mai multe masini. Este cea mai mare crestere din Uniunea Europeana, in afara de Marea Britanie"
, a mai spus Borbely. Prima de casare este de 3.800 lei, iar romanii pot da pana la trei tichete valorice (11.400 lei) pentru achizitionarea.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea