Stiinta & Tehnologie

# aplicatie calatorie #schimb valutar #visa #calatorii

Pleci in strainatate? Iata o aplicatie care iti va fi de folos

Atunci cand pleci intr-o calatorie in strainatate, cardul este o alternativa sanatoasa si mai sigura la a avea portofelul plin de cash. Iar tehnologia vine in sprijinul celor care decid sa-si foloseasca aceasta "unealta" cu o aplicatie care ajuta la pastrarea evidentei cheltuielilor, la localizarea ATM-urilor oriunde calatoresti si multe alte functii.

Visa lansează aplicaţia Travel Tools prin care își propune să ofere turiştilor informații practice privind utilizarea cardurilor în străinătate, inclusiv localizarea ATM-urilor în ţara de destinaţie şi detalii despre cursul de schimb Visa.

“Destinaţii ca Marea Britanie, Grecia, Bulgaria şi Spania sunt preferate de românii care pleacă în vacanţă şi îşi utilizează cardurile pentru plăți și retrageri de numerar. Aplicaţia Visa Travel Tools este un ajutor binevenit pentru că îţi arată câte locaţii comerciale care acceptă cardul sunt pentru fiecare destinaţie de vacanţă, dar şi unde se găseşte cel mai apropiat bancomat. Cei care călătoresc în Europa îşi pot folosi cardurile rapid şi comod la 400.000 de ATM-uri şi aproximativ nouă milioane de comercianţi, dintre care mai mult de o treime acceptă plata cu carduri contactless”, a declarat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, Visa Europe. 

Cu ajutorul aplicaţiei, deţinătorii de carduri au acces la funcţii şi informaţii utile când călătoresc în străinătate, precum un convertor valutar, funcţia de localizare ATM şi asistenţă telefonică. Astfel, utilizatorii pot ţine evidenţa cheltuielilor cu ajutorul unui convertor valutar şi pot accesa oricând banii din contul lor la cel mai apropiat ATM. În cazul în care şi-au pierdut cardul sau acesta le-a fost furat, turiştii pot apela numărul Serviciului Global de Asistenţă Clienţi direct din aplicaţie, dacă nu ştiu numărul băncii care le-a emis cardul.

 

În plus, aplicaţia permite posesorilor de carduri să verifice din timp care este gradul de acceptare al plăţilor cu cardul în ţara de destinaţie, în diverse locaţii precum hoteluri, restaurante, obiective turistice sau reţeaua de transport public. Totodată, aplicaţia dispune de o funcţie inedită prin care turiştii beneficiază de sfaturi utile de folosire a cardului în străinătate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea