Stiinta & Tehnologie

#youtube #YouTube romania # vedete youtube # ce e popular pe youtube

YouTube lanseaza noul val de vedete. Iata cine este cu adevarat popular

Cu peste 1 miliard de vizitatori in fiecare luna, YouTube deja creeaza vedete, nu doar la nivel global - acolo unde PewDiePie se joaca pe computer si este urmarit constant de peste 25 milioane de abonati, iar felul in care Michael de la Vsauce prezinta teme de stiinta a atras peste 7 milioane de abonati - dar si in Romania.

Case de discuri, artisti, oameni de toate varstele pasionati de anumite domenii sau care doar vor sa-si impartaseasca experientele si momentele din viata lor, si-au deschis canale de YouTube, au realizat video-uri si le-au incarcat. In multe dintre cazuri, vizualizarile pe materialele lor au ajuns la ordinul milioanelor. Comunitatea creatorilor de continut de pe YouTube a crescut exponential odata cu lansarea versiunii romanesti a YouTube, in aprilie 2013.

Mikey Hash, Mihai Zmenta, Levi Elekes (Friends Show) Bianca Adam (Tequila), Laura Musuroaea si Geanina Staicu Avram (chef-ul de la JamilaCuisine) sau creatorii de la 10lucruri, Sector 7 si Creative Monkeyz au devenit adevarate vedete în Romania, gratie continutului pe care il publica pe canalele lor. Zeci si sute de mii de abonati si milioane de vizualizari i-au facut populari în randul multor utilizatori de YouTube din Romania.

Muzica este „vedeta” YouTube, fiind tipul de continut cel mai urmarit. In Romania, Cat Music este canalul cu cei mai multi abonati, fiind primul (si singurul, pana acum) canal din Romania care a depasit un milion de abonati. Videoclipuri ale unor cantareti precum Smiley, What’s Up sau Andra aduna milioane de vizualizari la putin timp dupa lansarea lor pe YouTube.

Top cele mai populare tipuri de continut pe YouTube in Romania:

  • Muzica (79%)
  • Comedie (64%)
  • „How-to” (36%)
  • Video scurte (29%)
  • Filme (24%)
  • Retete video (23%)

Vedete YouTube pe care ar trebui sa le urmaresti

10 lucruri

Numar de abonati: 196.000
Numar de vizualizari: 19 milioane

10 lucruri inseamna comedie. Andrei Lacatus, Ionut Bodonea si Vali Dobrogeanu (care apoi a deschis Rezumatul Zilei) au demarat canalul 10 lucruri in 2011, iar in prezent acesta este unul dintre cele mai cunoscute din Romania. Cel mai popular video al lor este „Scoala pentru soferi smecheri”, care are aproape 1,5 milioane de vizualizari si a fost anul trecut cel mai vizionat video romanesc din categoria non-music.

CROmedy

CROmedy este cel mai nou canal romanesc de entertainment de pe YouTube. Canalul va aduce emisiuni precum "La o FIFA", "The Like Unlike Show" sau "Scenaristii fara limite". Alaturi de acestea vor fi interviuri cu celebritati, parodii muzicale, showuri de standup si improvizatie sau cele mai haioase faze din culise. Este un proiect realizat de Dan Badea si Ionut Ghenu impreuna cu prietenii lor si cu sustinerea VoltArt, FramesFX, KolectivStudio si Mankind Pictures.

Levi Elekes (Friends Show)

Numar de abonati: 110.000
Numar de vizualizari: 4,6 milioane

„Un videoblog simplu prezentat de un om simplu” - asa descrie Levi ce face pe canalul sau Friends show. Levi are 19 ani si este unul dintre video blogerii de succes din Romania. A deschis canalul Friends Show în urma cu doi ani si a reusit sa treaca pragul de 100.000 de abonati.

JamilaCuisine

Numar de abonati: 31.000
Numar de vizualizari: 8,2 milioane

Jamila Cuisine reprezinta o colectie impresionanta de retete video, care creste constant saptamana de saptamana. „Chef” este Geanina, o tanara pasionata de gastronomie, în special de bucatarie marocana. Ajutata de sotul ei, Geanina filmeaza constant si explica pas cu pas cum se pregatesc tot felul de retete. Cea mai „gatita” reteta de pe canalul ei este salata marocana, care a adunat peste 600.000 de vizualizari.

Laura Musuroaea

Numar de abonati: 15.000
Numar de vizualizari: 2,5 milioane

Laura are 22 de ani si este una dintre cele mai populare vlogerite de beauty din Romania. Incarca cate un clip nou in fiecare marti si vineri, temele preferate fiind tutoriale de machiaj sau diferite coafuri, dar si recenzii de produse de intretinere. A incarcat primul video la inceputul lui ianuarie 2010 si si-a propus sa faca o cariera din YouTube.

What’s up

What’s up, pe numele sau Marius Ivancea, este unul dintre cei mai „pe val” artisti de la casa de discuri Cat Music. Cele mai de succes piese ale sale sunt „K la meteo” si „Taxi”, care au strans peste 13 milioane de vizualizari, respectiv 7 milioane în doar 3 luni. Cat Music detine cel mai popular canal de YouTube din Romania, cu peste 1 milion de abonati si aproape 850 milioane de vizualizari.

YouTube in cifre:

  • Peste 1 miliard de oameni (aproape jumatate din populatia conectata la Internet) intra pe YouTube in fiecare luna
  • Aproape 40% din dintre vizitele pe YouTube vin de pe dispozitive mobile
  • In fiecare luna sunt vizionate peste 6 miliarde de ore de continut pe YouTube
  • Numarul celor care se aboneaza la canale YouTube a crescut de 3 ori anul trecut, fata de 2012
  • In fiecare minut sunt încarcate pe YouTube peste 100 ore de continut video
  • Numarul partenerilor care obtin venituri de 6 cifre este de ordinul miilor

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea