Stiinta & Tehnologie

#auto #traseu #studiu

Condusul pe rute cunoscute poate fi periculos

Un studiu german arata ca soferii sunt mai putin atenti atunci cand conduc pe un traseu cunoscut decat atunci cand merg pe un drum nou.

Doctorul Andre Bresges si reprezentanti ai Spitalului Universitar Essen si ai Academiei de Politie au studiat posibilitatea scaderii nivelului de concentrare al soferului atunci cand acesta parcurge un traseu cunoscut. Echipa de cercetare a testat doua grupuri de soferi: primii 16 experimentati, ceilalti 16 cu mai putina experienta .

Testul a fost efectuat cu ajutorul unui simulator de condus. Astfel, subiectii au urmarit parcurgerea unui traseu timp de sase minute dupa care au condus, cu ajutorul simulatorului, pe aceeasi ruta pana cand s-au familiarizat cu aceasta. La final le-a fost masurata activitatea cerebrala in timp ce conduceau pe ruta prestabilita.

Studiul a concluzionat ca, atat in cazul soferilor cu experienta cat si in cazul celor fara experienta, condusul pe trasee cunoscute poate fi periculos, deoarece creierul nu e la fel de activ ca atunci cand soferii merg pe rute noi.

Rezultatele studiului au fost implementate in cursurile politiei si vor fi folosite pentru a spori securitatea rutiera.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea