Stiinta & Tehnologie

#tichete valorice #voucher #2010 #programul rabla

Guvernul a demarat Programul Rabla 2010

Editia 2010 a programului Rabla a debutat ieri si are in vedere scoaterea din uz a 50.000 de masini mai vechi de 10 ani si poseda fonduri de 228 milioane de lei.

Editia 2010 a Programului Rabla a debutat ieri cu forte si reguli noi. Un client poate sa caseze pana la trei masini, iar voucherele sunt transmisibile. Un voucher are o valoare de 3.800 de lei si poate sa fie vandut mai departe sau folosit pentru achizitia unei masini noi prin intermediul acestui program. Guvernul spera sa scoata din uz intre 50.000 si 60.000 de rable de pe sosele.

Suma alocata in 2010 pentru Programul Rabla este de 228 de milioane de lei, iar menirea secundara a programului este de a stimula cumpararea de masini noi. Initial, Guvernul vroia sa demareze programul Rabla pe 20 februarie , dar termenul a fost devansat pana in data de 18. Anul trecut, Programul Rabla a casat 32.000 de masini mai vechi, in conditiile unei caderi economice de 7%. Premierul Emil Boc a declarat ca spera ca programul Rabla sa mearga mai bine in 2010, deoarece in acest an se contureaza o crestere economica de 1.3%.

Pentru a evita orice fel de inselaciune, tichetele valorice acordate pentru masinile casate vor fi securizate impotriva falsificarii. Tot in acest an, Guvernul va inaugura Programul "Rabla" pentru tractoare, care va incepe in data de 20 martie si dispune de suma totala de 100 milioane de lei.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea