Stiinta & Tehnologie

Apple iPhone, asteptat cu mare interes

Oficialii Apple au confirmat ca distributia noului iPhone va incepe in Statele Unite inca de luna viitoare, urmand ca in a doua parte a acestui an produsul sa ajunga si pe rafturile magazinelor din Europa.

Europenii asteapta noul iPhone Tacerea celor de la Apple in legatura cu distributia nolui iPhone in Europa a intarit speculatiile in privinta unor diverse aliante cu operatori si parteneriate cu retaileri de pe continent.

Patrunderea pe piata europeana va fi diferita in comparatie cu asaltul pe piata americana, care initial va implica un parteneriat exclusiv cu gigantul AT&T. Pentru furnizorii de servicii de telefonie mobila, miza este foarte mare, ca urmare a loialitatii brand-ului puternic Apple de care se bucura produsele sale.

Mai mult de jumatate din posesorii actuali ai unui iPod si-au manifestat intentia de a achizitiona noul iPhone, potrivit unui sondaj efectuat Canalys, o companie de cercetare de piata cu sediul in Reading, Anglia.

In urma unui alt studiu online aplicat in aprili de compania britanica Shiny Media, un procent de 25% din cei intervievati au afirmat ca ar fi dispusi sa-si schimbe furnizorul de telefonie mobila doar pentru a intra in posesia unui iPhone.

Potrivit lui Thomas Husson, analist in cadrul Jupiter Research din Paris, furnizorii de servicii de telefonie mobila vor cauta sa se diferentieze avand in oferta un iPhone, aceasta tendinta fiind explicata prin concurenta acerba de pe piata de profil.

Un factor decisiv pentru stabilirea companiei care va distribui noul iPhone in Europa va fi includerea sau nu a tehnologiei 3G pentru care furnizorii de pe intreg continentul au cheltuit sume imense la achizitionarea acesteia, anunta International Herald Tribune.

Continuarea in Wall-Street

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea