Stiinta & Tehnologie

#toyota #pedala #sistem de franare

Toyota va dota noile modele cu un dispozitiv suplimentar de franare

Dupa ce in ultimul timp s-a confruntat cu o serie de probleme tehnice , japonezii de la Toyota au anuntat ca vor monta un nou dispozitiv de franare pe noile autoturisme , pentru a evita aparitia altor probleme cauzate de blocarea pedalei de acceleratie .

Noile sisteme de franare, asa-numitele brake-override, permit oprirea motorului in momentul in care frana si acceleratia sunt apasate simultan. Aceasta masura vine dupa ce constructorul auto a rechemat in service milioane de masini, ce se confruntau cu pericolul blocarii pedalei de acceleratie.

Masura vizeaza noile modele produse si va fi aplicata la nivel mondial.

Toyota a mai anuntat ca a solicitat unui organism independent sa deruleze noi controale tehnice asupra sistemelor de franare, dupa o serie de plangeri legate de ultima generatie de autoturisme hibride Prius, pe care constructorul a fost nevoit sa le recheme in service. Grupul a promis ca va publica rezultatele controalelor.

Toyota, ce a trebuit sa recheme in service aproape 10 milioane de autoturisme pentru diverse probleme, a comunicat ca este gata sa permita o mai mare transparenta in ceea ce priveste problemele tehnice care ar putea afecta autoturismele.

Cititi mai multe pe Auto.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea