Stiinta & Tehnologie

Servicii YouTube pe mobil

Comp
ania YouTube, care detine site-ul destinat schimburilor on-line de clipuri video, intentioneaza sa lanseze, anul viitor, un serviciu similar pentru telefonia mobila. Directorul general si co-fondatorul YouTube, Chad Hurley, a declarat ca furnizarea de servicii video pe telefoanele mobile reprezinta o oportunitate cheie de dezvoltare pentru companie, informeaza Reuters. "Anul viitor speram sa avem un serviciu disponibil pe dispozitivele mobile, intrucat aceasta piata va creste enorm de mult", a afirmat Hurley.

YouTube a lansat in mai serviciul YouTube To Go, care permite utilizatorilor sa incarce clipuri video direct de pe telefoanele mobile pe pagina de web. Multe dintre clipurile vizionate in prezent pe YouTube au fost realizate de amatori, cu telefoanele mobile. Noul serviciu mobil ar putea permite utilizatorilor sa efectueze transferuri de clipuri video cu alti membri YouTube, direct prin intermediul dispozitivelor mobile. Utilizatorii YouTube pot sa incarce si sa publice pe internet videoclipuri din colectiile proprii, dar compania a intrat in conflict cu mai multe case de inregistrari si televiziuni, pentru difuzarea de continut media protejat de copyright, fara consimtamantul lor.

Google isi ia masuri de precautie

Google Inc., proprietarul YouTube, vrea sa inlature problemele cauzate de lipsa drepturilor de autor asupra continutului video incarcat de useri pe YouTube. Dupa filtrele care si-au propus prevenirea incarcarii fisierelor protejate de copywright, Google vrea sa incheie intelegeri cu casele de muzica si de productie pentru a putea reda in continuare productiile acestora.
  •   2006-11-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Aurelian Popescu: Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea obligatorie a locuintelor

Expertul Acasa.ro, Aurelian Popescu, consultant de asigurari

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii