Stiinta & Tehnologie

Samsung D900i, cel mai subtire telefon slide

Telefoanele mobile parca au intrat la dieta de-a binelea. Designul slim a fost inventat de Motorola si aplicat pe Motorola RAZR V3 . Modelul a devenit popular printre producatori, unii fiind mai inceti, alti mai rapizi decat Motorola .
Nu este nici o indoiala ca Samsung a imbratisat ideea slim la maximum. Intr-o perioada scurta, a lansat cate un model slim in fiecare categorie existenta pe piata. Dupa modelele ultra-slim X820 si D830 , acum ne prezinta cel mai subtire telefon slide din toate timpurile: Samsung D900i

Samsung D900i se aseamana cu predecesoarele sale D500 si D600 , mai precis cu design-ul si functionalitatea acestora. Dimensiunile sale de 104x51x13mm si greutatea de 85g, iti permit sa il porti si la buzunarul camasii fara a te incomoda mai mult decat o carte de credit .

Toate componentele sunt facute din plastic, cu exceptia bateriei. Producatorul a combinat plasticul mat cu cel lucios dandu-i un aspect mai vioi. Totusi gasim aceste materiale de o calitate mult inferioara cu clasa din care face parte acest model. Nu i-ar fi stricat cateva detalii din metal.

Samsung D900i nu aduce surprize cruciale in termeni de design. Practic este un D600 mai plat. Telefonul este dotat cu un acumulator Li-Ion 800 mAh cu o autonomie de aproximativ 5 ore in convorbire si pana la 300 de ore in stand-by. Cand bateria mai are doar cateva minute de viata, display-ul se stinge, la fel si lumina tastaturii iar celelate functii precum: camera, mp3 player-ul; sau aplicatiile Java, nu vor mai functiona. In acest fel isi rezerva putina energie.

Unul dintre marile avantaje ale modelului D900i apare in momentul deschiderii. Este vorba despre camera de 3 megapixeli cu auto focus. Camera mai are atasata si o mica oglinda pentru auto-portret si LED. Restul partii exterioare este ocupat de display si de geamul protector.

Avantaje

-Camera 3MP cu auto focus
-Agenda telefonica multi-field cu 1000 de intrari
-Memorie interna 60 MB extensibila cu card microSD
-TV-out
-Mp3 player
-Office Document reader
-Bluetooth


Dezavantaje

-Carcasa este realizata din material ieftin
-Fara 3G
-Fara Radio FM
-Fara port Infrarosu
-Imaginile nu pot fi salvate direct in memoria cardului
-Melodiile pentru SMS, sunt limitate

Autor: Remus Barbu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea