Stiinta & Tehnologie

Nokia N80, votat cel mai bun dispozitiv mobil pentru imagini in 2006

Compania Nokia a anuntat desemnarea computerului multimedia Nokia N80 drept cel mai bun dispozitiv mobil pentru imagini din Europa in anul 2006 de catre Technical Image Press Association (TIPA) - cea mai mare asociatie de presa de fotografie & tehnologii pentru imagini din Europa. "Premiul vine ca o recunoastere a setului de functii de varf pe care il ofera Nokia N80 si care a propulsat acest dispozitiv printre cele mai performante existente in prezent pe piata", se arata intr-un comunicat de presa remis www.SMARTfinancial.ro.

Conform reprezentantilor TIPA, Nokia N80 este "mult mai mult decat un simplu telefon cu camera foto ". In declaratia oficiala a juriului Premiilor TIPA 2006, se afirma: "Nokia N80 este un dispozitiv multimedia cu o multitudine de functii extraordinare. Are un design elegant si dispune de camerã de 3 megapixeli, blitz integrat, zoom digital 20x, player MP3 si video. Captarea imaginilor se poate face imediat dupa pornirea dispozitivului, fara alte pregatiri suplimentare. Cu ajutorul unei cartele miniSD de 2GB, utilizatorii pot stoca aproape 1000 de imagini, la o rezolutie de pana la 2048x1536 (JPEG - pana la 16,7 milioane de culori / adancime culoare, 24 biti)".

Nokia N80 face parte din gama Nokia Nseries - o colectie de computere multimedia de inalta performanta care imbina un set extins de functii cu un design atragator. Cu produsele Nokia Nseries, oamenii pot folosi unul si acelasi dispozitiv pentru o multitudine de activitãti: de la captarea de imagini la calitate de tipar, la citirea email-urilor, ascultarea melodiilor preferate, navigarea pe Internet, vizionarea de programe TV atunci când se afla în miscare si multe altele.

In plus, computerele multimedia din gama Nokia Nseries pot fi conectate foarte usor la Internet, permitandu-le astfel oamenilor sã comunice, sa-si exprime creativitatea, sa-si impartaseascã experientele, sa se alature comunitãtilor online si sã acceseze continut digital prin conexiuni mobile in banda larga, precum WLAN si 3G.

"Compact, dar inzestrat cu o multitudine de functii, Nokia N80 a creat un alt standard - mai inalt - pentru dispozitivele mobile. Suntem incantati sa primim aceasta recunoastere din partea publicatiilor de tehnologie electronica din Europa", a declarat Mads Winblad, vicepresedinte, Multimedia Sales & Channel Management, EMEA, Nokia.

"Acest premiu reprezinta si o recunoastere a pozitiei de leadership pe care o ocupã gama de computere multimedia Nokia Nseries din punct de vedere tehnologic. Oferind functionalitatea unui dispozitiv mobil convergent extrem de avansat, Nokia N80 le permite utilizatorilor sa-si realizeze sarcinile profesionale si sa-si cultive pasiunile personale cu egala placere si eficienta", a adaugat acesta.

Technical Image Press Association a fost infiintata in 1991 si este o asociatie independenta, non-profit, compusa din reviste europene de fotografie si tehnologie pentru imagini. Publicatiile membre ale organizatiei - cea mai mare asociatie de profil din Europa, în acest moment - sunt in numar de 31 si provin din 12 tari. In fiecare an, editorii publicatiilor membre TIPA se reunesc pentru a alege cele mai bune produse foto si pentru imagini din Europa. Anul acesta, decernarea premiilor TIPA va avea loc la Koln, in Germania, in prima zi a targului Photokina 2006.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea