Stiinta & Tehnologie

Nokia anunta 5320 si 5220 XpressMusic

Nu cu mult timp in urma Nokia lansa patru telefoane noi, entry-level, pentru persoane cu buget redus sau care pur si simplu nu vor nimic special sau iesit din comun de la un telefon mobil.

Acum compania finlandeza vine cu un nou anunt care vorbeste depre lansara a doua noi modele de nokia 5320 si 5220 XpressMusic. Dupa cum spune si numele este usor de ghicit ca acestea sunt telefoane muzicale.

5320 stie Say and Play

Modelul Nokia 5320 XpressMusic este un candybar ce are conectivitate 3G si HSDPA, dar care desi e un telefon muzical, are "cap" de smartphone. Are butoane exterioare dedicate player-ului muzical, stereo Bluetooth cu A2DP, stereo radio FM si jack standard de 3,5 mm. Ca sa repare golul pe care telefoanele muzicale Nokia le aveau pana acum, compania asigura utilizatorul de chip special pentru calitate audio exceptionala.

Mai mult decat atat platforma N-Gage nu este straina de acest terminal, care are un D-pad pe masura cu control in 8 parti. Poti sa urmaresti jocul pe ecranul de 2 inchi cu 16 milioane de culori si rezolutie QVGA. Camera foto incorporata este de 2 megapixeli, fara autofocus, iar telefonul suporta transfer de date prin mircoUSB si vine cu o serie de aplicatii online ca: Macromedia Flash Lite 3.0, Windows Live, Flickr, Yahoo Go! si Yahoo Messenger .

Nu se cunoastea memoria pe care telefonul o are standard, dar ai sigur un slot de card microSD si poti face upgrade pana la 8 GB. Totodata pachetul vine cu un card microSD de 512 MB sau 1 GB. Nou caracterisitica a acestui telefon este aplicatia "Say and Play", care permite utilizatorului sa acceseze player-ul muzical prin comenzi vocale.


Nokia 5220, ritm tineresc

Modelul mai sus mentionat vine cu un frate mai mic si anume Nokia 5220 XpressMusic. Spre diferenta de multe telefoane de pe piata, acest model are o forma asimetrica, chiar daca este un candybar de doar 10,5 mm grosime. Dar nu se stie cat de multi vor aprecia aceasta forma ciudata a telefonului.

Din trasaturile terminalului pot sa numar butoanele dedicate player-ului muzical, efecte de lumina care pulseaza cu ritmul muzicii, radio FM cu RDS, Bluetooth cu A2DP si jack-ul standard de 3,5 mm.

Ca si la modelul anterior nu este cunoscuta memoria, dar 5220-ul are slot de card microSD pentru upgrade de pana la 2 GB, iar pachetul vine cu un card de 512 MB. Nokia spune ca telefonul rezista timp de 24 de ore in modul de redare de muzica non-stop, dar acest lucru ramane de vazut daca e posibil sau e doar publicitate.

Nokia 5220 are ecran de 2 inchi cu rezolutie QVGA si 262.000 de culori, camera foto de 2 megapixeli, port microUSB si probabil o conectivitate pe masura pentru ca are preintalat broswer-ul Opera si aplicatii online ca Yahoo! Go, Yahoo! Ready si suporta Macromedia Adobe Flash.

Ambele telefoane se vor lansa la sfaristul acestui an, modelul 5320 costant 220 de euro, iar Nokia 5220 va avea pretul de 160 de euro.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea