Stiinta & Tehnologie

#sistemul i-stop #premiul ichimura #mazda

Mazda a primit premiul Ichimura pentru sistemul i-stop

Sistemul i-stop de la Mazda a fost premiat din nou pentru eficienta si inovatia de care da dovada. De data aceasta, sistemul a primit Premiul Industrial Ichimura, aflat la cea de-a 42-a editie.

Japonezii de la Mazda au primit premiul de Contributie a celei de-a 42-a editie a Premiilor Industriale Ichimura. Asociatia de Dezvoltare a Noilor Tehnologii din Tokyo le-a acordat aceasta distinctie celor de la Mazda pentru sistemul lor numit i-stop , care opreste motorul la semafor pentru a reduce emisiile poluante si consumul de carburant.

Acest premiu le este acordat cercetatorilor sau grupurilor care fac o contributie semnificativa prin introducerea unei tehnologii exceptionale din punct de vedere industrial. Sistemul i- stop de la Mazda injecteaza carburant direct in cilindri si il aprinde pentru a genera forta motrica necesara pornirii motorului, spre deosebire de alte sisteme care folosesc doar forta demarorului.

Sistemul i-stop cu care este echipat modelul Mazda3 a primit numeroase alte premii de cand a debutat pe piata. Astfel, acesta a primit premiul "Tehnologia Anului 2010" la Conferinta Cercetatorilor si Jurnalistilor din Japonia, precum si premiul Eco-Products de la Ministerul Pamantului, Infrastructurii, Transportului si Turismului din Japonia. Societatea Combustiei din Japonia alaturi de Societatea Inginerilor Auto din Japonia sunt primele organizatii care au premiat sistemul i-stop dezvoltat de inginerii Mazda si pus in amplicare pe Mazda3.

Sistemul i-stop de la Mazda este ajutat de un motor cu injectie directa si ofera un motor mai ecologic care nu stirbeste din placerea condusului. Mai mult decat atat, acesta nu incurca soferul in niciun fel, oprirea si pornirea motorului prin intermediul acestui sistem fiind extrem de dificil de sesizat. Mazda foloseste din plin caracteristicile motoarelor cu injectie directa pentru a realiza o repornire a combustiei in timp record – respectiv doar 0.35 secunde, ceea ce reprezinta mai putin de jumatate din timpul necesar unui motor obisnuit echipat cu acest sistem.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea