Stiinta & Tehnologie

LG SH150A, doar pentru coreeni

Daca la noi in tara, LG tocmai a lansat telefonul LG Prada in versiunea argintie, in Coreea, tara natala a LG-ului, lucrurile stau altfel.

Active Matrix Organic Light Emitting Diode

Modelul LG SH150A s-a lasant azi. In ciuda aspectului obisnuit, acest telefon e ceva mai aparte decat alte modele LG de pana acum. Pe langa conectivitatea HSDPA de 7,2 Mbps, acesta mai dispune de un ecran AMOLED . Un nume interesant si nu tocmai familiar multora, mai pe lung acest AMOLED este de fapt Active Matrix Organic Light Emitting Diode. In comparatie cu ecranele normale TFT pe care telefoanele le "folosesc" in mod obisnuit, ecranul AMOLED, ofera o imagine mult mai clara si un raspuns de 1.000 de ori mai rapid. In plus AMOLED-ul economiseste energia electrica, prelungind viata bateriei telefonului.

Intr-adevar inovativ, dar LG nu sunt singurii care au asemenea produse. Telefonul Samsung W2400, care are conectivitate HSDPA, camera foto incorporata de 2 megapixeli, MP3-player, DMB TV mobil, Bluetooth si iesire TV, a venit cu aceasi inovatie, avand ecran AMOLED. Vestea rea e ca a fost lansat doar in Corea.

Ce mai stie LG-ul cu AMOLED

Revenind la modelul LG, mai aflam cateva specificatii despre el. La fel ca Samsung-ul mentionat mai sus, SH150A dispune de DMB TV tuner , un dictionar electronic, multitasking, memorie interna, roaming automat global si o camera foto de 2 megapixeli.

Dar bineinteles avem si o veste rea. Acest telefon nu va "pupa" meleagurile noastre. Cel putin nu in acest an. Poate pe viitor vom auzi de el si pe aici. Dupa spusele celor de la LG, ecranul AMOLED este viitorul display-urilor pentru telefoane mobile. In cazul in care acest model nu apare la noi, avem speranta ca restul telefoanelor vor dispune in viitor de aceasta tehnologie.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea