Stiinta & Tehnologie

#palm pre #sprint #slider #qwerty

Detalii despre viitorul lui Palm Pre

Operatorul de telefonie mobila american, Sprint, a dezvaluit neintentionat detalii despre viitorului celui mai recent terminal Palm , modelul Pre .

Telefonul mobil Palm Pre a fost prezentat pentru prima data in cadrul show-ului de electronice CES 2009 .

Detaliile picante

Principalul indiciu dat de Palm este operatorul de telefonie mobila pe care compania la ales pentru lansarea terminalului, adica Sprint. Acest lucru nu vine ca o surpriza pentru ca majoritatea terminalelor Palm au fost lansate in reteaua acestui operator.

Se mai zvoneste ca primul telefon mobil Palm Pre compatibil cu retelele GSM va fi prezentat pentru prima data in cadrul show-ului de mobile Mobile World Congress 2009 (MWC) care se va desfasura la Barcelona in luna februarie.

Totodata, primul Palm Pre nu va fi codat, iar unii speculeaza ca pretul telefonului se va ridica la 400 de dolari americani. Dar in clipa cand Sprint a postat pe site-ul lor pretul pentru un alt terminal Palm, Treo Pro, adica 249 USD, au aparut si zvonurile care indicau faptul ca si Pre va avea acelasi pret. Acest zvon a devenit si mai credibil dupa ce operatorul a sters de pe site informatiile initiale.

Specificatii tehnice

Palm Pre are un ecran de 3,1 inch, sensibil la atingere cu o rezolutie de 320 x 480 pixeli. In plus partea de jos a ecranului suporta "gesturi", miscari ale degetelor precum telefonul Apple, iPhone.

Modelul este un slider care dispune si de tastatura QWERTY completa. Telefonul ruleaza platforma recent dezoltata de Palm, webOS, dispune de un procesor mult mai bun, despre care compania spune ca are o putere foarte mare. Memoria interna a lui Palm Pre este de 8 GB.

Telefonul are camera foto de 3 megapixeli cu flash LED, dar nu se stie daca dispune de autofocus. Palm Pre are si slot pentru mufa stadard de casti audio de 3,5 mm si suporta conectivitate EV-DO (Evolution-Data Optimized), WiFi 802.11b/g, are receptor GPS si Bluetooth cu A2DP.

Videoclipul oficial de prezentare a lui Palm Pre

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea