Stiinta & Tehnologie

#consiliul concurentei #carburanti #scumpiri

Alte scumpiri la carburanti. Consiliul Concurentei ancheteaza

Credeati ca s-a terminat povestea evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere? Nu, nicidecum! Dam inainte cu scumpirile.

Astfel, Rompetrol a majorat de marti preturile de referinta la benzina si motorina cu 4 bani/litru, respectiv cu 3 bani/litru. Asadar, pentru benzina EFIX 95 va trebui sa scoatem din buzunar 4,53 lei/litru, iar benzina ALTO 101 va costa 5,14 lei/litru. De asemenea, pentru un litru de EFIX Diesel se va plati 4,32 lei, iar pentru Diesel ALTO 55 4,61 lei.

Ultima modificare marca Rompetrol a fost facuta la data de 8 aprilie, cand compania a majorat preturile de referinta la benzina si motorina cu 4 bani/litru.

Nici OMV Petrom nu s-a lasat mai prejos, compania petroliera anuntand la data de 7 aprilie ca, incepand cu data de 8 aprilie, opretul de referinta pentru benzina va creste cu 7 bani/litru, iar cel pentru motorina va creste cu 6 bani/litru, pe fondul (eviden!) evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere.

De asemenea, la o zi diferenta, LukOil Romania , membra a grupului LukOil din Rusia, a scumpit in 9 aprilie benzina si motorina cu 7 bani/litru, iar litrul de GPL auto cu 2 bani/litru.

Consiliul Concurentei a pornit ancheta. Era si cazul!

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu , declara, in 23 martie, la Realitatea FM , ca CC ancheteaza majorarile de preturi la carburanti din ultima perioada, iar un rezultat al acestei anchete ar putea fi cunoscut in decursul acestui an. Reprezentantul Consiliului Concurentei a mentionat ca acest tip de verificari sunt laborioase.

a mai spus, la Realitatea FM, ca institutia sa este deschisa sa primeasca de la eventuale dovezi concrete privind o intelegere de tip cartel la nivelul benzinarilor. Asociatia a acuzat public marile companii care produc si comercializeaza benzina si motorina ca au scumpit in mod nejustificat si concertat preturile, in scopul de a-si maximiza profiturile.

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea