Stiinta & Tehnologie

#motoare cu trei cilindri #citroen #peugeot

Peugeot si Citroen vor produce noi motoare cu trei cilindri din 2012

psa peugeot citroen a declarat ca incepand cu 2012 gama sa de motorizari se va imbogati cu trei noi propulsoare cu trei cilindri. Acestea ar urma sa inlocuiasca actualele unitati cu patru cilindri, de capacitate mica.

Alianta PSA Peugeot-Citroen a anuntat oficial investirea a peste 175 de milioane de euro in dezvoltarea unei noi generatii de motoare eficiente, cu trei cilindri. Grupul francez va incepe sa produca noile unitati incepand cu 2012, data la care se spera intr-o reducere substantiala a emisiilor de CO2.

Planul elaborat de inginerii PSA presupune lansarea a trei noi motorizari, gata sa inlocuiasca unitatile cu patru cilindri de capacitate mica, existente pe piata. Gama se va imbogati cu doua unitati aspirate normal de 1.0 VTi si 1.2 VTi. Acesta din urma va beneficia si de o versiune supraalimentata, 1.2 THP, capabila sa produca mai multa putere cu pretul unui consum la fel de redus.

Propulsoarele aspirate normal vor fi asamblate la uzina din Tremery, cu o rata de productie de 640.000 de unitati pe an. Celalalt motor, de 1.2 litri THP, va fi produs in 320.000 de unitati pe an la Douvrin.

Philippe Varin, presedintele grupului francez, a declarat ca "noile motoare vor putea demonstra competentele tehnologice ale PSA in ceea ce priveste protectia mediului . In plus, propulsoarele vor asigura pozitia de lider a grupului pe segmentul vehiculelor cu emisii reduse", a incheiat Varin.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea