Stiinta & Tehnologie

AllView S1 Tytan Review

Numele de online . Dupa cum am spus si mai devreme, S1 Tytan este ceva mai diferit decat ce gasim noi pe piata in acest moment si spun acest lucru pentru ca terminalul este ceea ce numim noi, un "dual SIM", adica dispuse de doua slot-uri de cartela SIM.

Bineinteles ca acest lucru are avantajele lui, mai ales ca terminalul este oarecum destinat segmentului business, dar S1 Tytan mai are multe de la invatat de la un smartphone, dispozitivul pe care clasa business il simpatizeaza cel mai tare.

Acestea fiind spuse a venit momentul in care luam telefonul la puricat. In primul rand S1 Tytan este un slider, lucru pe care compania il scoate in evidenta. Dispozitivul masoara 105 x 50,2 x 20,1 mm si cantareste 124 de grame, adica nu este cel mai subtire sau cel mai usor telefon de pe piata, iar carcasa este fabricata din metal si plastic de buna calitate. Partea frontala este ocupata de ecranul de 2 inchi cu rezolutie de 240 x 320 pixeli si 262.000 de culori. Aici gasim iar doua probleme cu care telefoanele din ziua de azi se confrunta si anume, amprentele, suprafata ca de oglinda retindu-le fara probleme si lumina directa, sub ea imaginile de pe ecranul lui S1 Tytan palesc considerabil. Deasupra ecranului se afla difuzorul iar sub ecran avem un D-pad ceva mai complicat.

Primul rand e butoane ale D-pad-ului se afla exact sub ecran si sunt cele ce corespund submeniurilor de Contacte (dreapta) si Meniul principal (stanga). Acestea arata mai mult ca o banda subtire metalica si din pacate sunt foarte mici, astfel creend dificultati la tastare. De multe ori utilizatorul va apasa tasta de dedesupt.

In mijlocul D-Pad-ului avem butonul de navigare, iar in jurul lui butoanele ce corespund meniurilor cartelelor. In partea stanga sus avem butonul corespunzator agendei SIM-ului 1, iar sub el butonul agendei SIM-ului 2. In partea dreapta avem butonul C pentru stergere, iar sub el tasta de terminare/respringere apel.

La glisare descoperim tastatura alfanumerica, care seamana foarte mult cu tastaturile vazute la telefoanele Motorola, adica placuta metalica, cu taste luminate, dar spre diferenta de Motorola, tastele nu sunt "taiate" si separate prin benzi de plastic subtiri. Tastarea se face usor, dar primul rand de taste (1, 2 si 3) este ceva mai greu de folosit din cauza ca se afla putin sub partea superioara a telefonului, iar degetul se va lovi de ea.

Latura stanga nu este prea incarcata, aici gasim butonul de volum si slotul de atasare periferice (casti, cablu USB si incarcator). Pe latura dreapta gasim doar slotul pentru card, transflash, latura de sus a telefonului are doar difuzoarele, iar cea de jos este libera. Cand intoarce telefonul gasim capacul pentru baterie, care este de fapt bateria in sine. Bateria este Litiu-Ion de capacitate 950 mAh, care in mod teoretic rezista pana la 160 de ore in mod standby si pana la 240 minute de convorbiri. Sub capacul-baterie gasim cele doua sloturi pentru cardurile SIM. La glisare gasim camera foto de 2 megapixeli, fara autofocus sau flash, plus oglinda, care se foloseste pentru captarea autoportretelor.

Din culise

Cand vine vorba de ce stie terminalul, lucrurile iau o alta intorsatura. Primul lucru cu care dai nasul sunt sunetele de care te lovesti cand deschizi telefonul pentru prima data. Melodia puternica nu va lasa pe nimeni indiferent, dar nu stiu cati vor fi entuziasmati de vacarmul provocat de mobil. Cand procesul de deschidere s-a incheiat in sfarsit utilizatorul se loveste de o alta problema, sunetele pe care acesta le face la glisare. Indiferent ca il inchizi sau deschizi, glisarea este acompaniata de un sunet.

Aceste mici inconveniente se pot "repara" relativ usor prin setarile din meniu. Spun relativ pentru ca iti va lua putina rabdare si vreme sa setezi fiecare sonerie in parte pe modul silentios. Daca ai terminat cu aceasta parte e timpul sa intram in meniu. Spre diferenta de alte telefoane, meniul lui S1 Tytan e format din doua ecrane suprapuse, adica atunci cand vezi grila de icoane mai da un "scroll" in jos si vei descoperi inca un ecran cu ele. Un lucru interesant aici este faptul ca aparatul foto si cel video au icoane diferite. La orice alt telefon camera video se accesa din meniul camerei foto.

La capitolul mesaje, S1 Tytan suporta SMS-uri, MMS-uri si mesaje e-mail. SMS-urile si MMS-urile impart un inbox, pe cand e-mail-urile au propria lor casuta postala. Chiar daca clientul e-mail suporta protocale IMAP si POP3, utilizatorul va trebuie sa treaca printr-un intreg proces de setare si editare e-mail pentru a putea folosi aceasta functie.

Acum te-ai putea intreba cum sta treaba cu SIM-urile si cum distingi ce mesaje primesti si de la cine. Foarte simplu. Casutele postale atat de SMS/MMS si e-mail sunt separate pentru cartela SIM 1 si cartela SIM 2. In clipa cand vrei primi un mesaj si vei selecta "Reply" telefonul te va redicrectiona automat prin "trimitere SMS/e-mail prin SIM 1" sau "SIM 2", depinde pe ce cartela se afla "contactul" in cauza.

Tot la acest capitol dezbatem si subiectul conectitate, care nu impresioneaza chiar deloc. Inafara de Bluetooth si USB pentru transferul de date, S1 Tytan dispune doar de conectivitate GPRS, adica verificarea unui simplu e-mail se va face foarte greu.

Camera multimedia

Cand vine vorba de camera foto, acest telefon nu sta rau, dar nici bine. Adevarul e ca mai exista multe telefoane pe piata care au CMOS de 2 megapixeli si care nu dispun de flash sau autfocus, dar imaginile captate de acele aparate au o calitate mult mai buna. S1 Tytan se descurca si el cum poate, dar deloc bine. Si in cazul filmarilor video, calitatea imaginii lasa de dorit.

S1 Tytan are MP3-player si media player incorporat. Din pacate nu s-a putut testa calitatea redata de player-ul telefonului pentru ca memoria de doar 256 MB era deja ocupata cu contactele si pozele facute. vestea buna este ca telefonul este vazut de PC ca dispozitiv de stocare , dar PC-ul trebuie sa ruleze Windows 2000 sau XP, asa ca utilizatorul care foloseste Windows Vista se poate pregati "sufleteste" de o nesincronizare. Chiar daca driverul USB este instalat automat la conectare, va trebui sa repornesti PC-ul pentru intalarea completa. In mod teoretic telefonul suporta formate audio MIDI, MP3, AMR, AAC, PMC si formate video MP4 si 3GP.

Ultimul cuvant

Se spune ca acest telefon este destinat segmentului business, dar nu cred ca multi "afaceristi" se vor inghesui pentru acest telefon cand principalii concurenti pe care S1 Tytan ii are sunt smartphone-urile. Logic, acest telefon va fi folosit de "clasa de mijloc a utilizatorilor", adica cei care nu vor un "look" stralucitor si vor aprecia solutia practica de inlocuire a doua telefoane cu unul singur.

Galeria foto a telefonului AllView S1 Tytan



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea