Social

#probleme de inima #zgomot #trafic #moarte #stres # decibeli

Zgomotul traficului ne scurteaza viata

Motoare turate, claxoane si scartait de roti. Toate aceste zgomote fac parte din viata noastra de zi cu zi. Traim in orase prin care circula sute de mii de masini, iar asta ne poate costa viata, arata un studiu realizat de specialisti de la School of Hygiene & Tropical Medicine, din Londra.

 

Astfel, cei care au locuinta aflata in apropierea unei sosele intens circulate trebuie sa stie ca zgomotul traficului sporeste riscul de accident vascular cerebral si de boli de inima. Potrivit cercetarii, persoanele care traiesc zi de zi in acest ambient, unde nivelul de zgomot depaseste 60 de decibeli, au cu 4% mai multe sanse sa moara mai devreme decat cei care locuiesc in zone mai linistite, scrie dailymail.co.uk.

Harmalaia provocata de trafic e menita sa creasca tensiunea si nivelul de stres, creand in acelasi timp probleme de somn si de aici si o imunitate scazuta. In plus, poluarea crescuta din zonele intens circulate de autovehicule se rasfrange si asupra sanatatii.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 55 de decibeli este nivelul de zgomot de la care incep problemele de sanatate.

Sursa foto: psychicdonut.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea