Social

#vreme vara 2015 #prognoza meteo #canicula #vreme

Vremea pe trei luni. Va fi urgie!

Suntem aproape de finalul primei luni de vara si temperaturile dimineata sunt in jur de 15 grade Celsius. Doar doua-trei zile vom mai avea parte de un astfel de „rasfat”, intrucat urmeaza trei luni cu adevarat de foc. Iata prognoza meteorologilor pentru iulie, august si septembrie:

Daca si-a imaginat cineva ca vom scapa de canicula s-a inselat. Potrivit specialistilor, citati de b365.ro, temperaturile medii lunare se vor situa peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii in urmatoarele trei luni.

Prognoza meteorologica arata ca, in iulie, temperaturile medii lunare se vor situa peste normalul climatologic, de 20,2 grade Celsius, in cea mai mare parte a tarii. Abaterile termice cele mai mari sunt posibile in special in zonele sud-estice, sudice si vestice. Astfel, sunt prognozate temperaturi medii de 20 - 24 grade, insa sunt de asteptat maxime care sa depaseasca 35 de grade Celsius la umbra, astfel ca nu vom fi scutiti de canicula si de disconfort termic. Va ploua, in schimb, extrem de putin, ceea ce inseamna ca ne vom confrunta si cu seceta.

Si in august, canicula va face ravagii in cea mai mare parte a tarii. La capitolul precipitatii, prognoza arata cantitati lunare de precipitatii sub mediile climatologice (64,7 l/mp) in cea mai mare parte a teritoriului, cele mai scazute valori fiind posibile local in sud-estul si sudul tarii.

Va fi extrem de cald si in septembrie, estimarile aratand si de aceasta data temperaturi peste valorile medii inregistrate in decursul ultimelor decenii. Din fericire, va ploua putin mai mult.

Estimarile sunt realizate de catre Centrul european pentru prognoze de medie durata, din Anglia. Tot meteorologii britanici au avertizat deja, inca de la inceputul acestui an, ca 2015 va fi cel mai cald din istorie, mai precis de cand au inceput sa fie masurate valorile termice, iar cauza principala este incalzirea globala.

Sura foto: blogs.ft.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea