Social

#Primaria Capitalei ELCEN #gabriela firea #elcen #termoficare

Suma uriasa pe care Primaria Capitalei o plateste pentru ELCEN! “Este un furt din avutia publica”

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, vineri, cumpararea pachetului de actiuni de la ELCEN, astfel incat sa fie posibila fuziunea cu RADET, suma necesara acestui proces ridicandu-se la 155 de milioane de euro.

Gabriela Firea a declarat astazi, la inceputul sedintei de Consiliu General, ca ordinea de zi a fost suplimentata cu un proiect „care va asigura continuitatea serviciului de termoficare in Capitala”.

„Este o sedinta extrem de importanta, chiar istorica. Aseara, colegii nostri v-au transmis ca pe ordinea de zi avem un proiect asteptat de ani de zile de bucuresteni. (...) Este primul pas spre fuziunea dintre ELCEN si RADET. Noul guvern va putea emite o hotarare prin care Primaria Capitalei sa poata achizitiona de la Ministerul Energiei pachetul integral de actiuni de la ELCEN. Este vorba, ca si valoare financiara, de circa 155 de milioane de euro, dar ea nu va fi platita pe loc, ci in cinci ani”, a explicat Gabriela Firea.

Firea a adaugat ca acest pret este suportabil de municipalitate. Ea a subliniat ca prin fuziunea dintre ELCEN si RADET se va crea o entitate noua, „care va pune capat unui serviciu de proasta calitate si scump”.

Potrivit expunerii de motive, „numarul actiunilor nominative al societatii este 71.583.469, valoarea nominala a unei actiuni fiind de 10 lei fiecare”.

Initiativa primarului general a fost catalogata de consilierul USR in cadrul CGMB, Roxana Wring drept „un furt din avutia publica”.

„Astazi PMB deschide calea spre jaf, prin subevaluarea actiunilor si darea ELCEN in administrarea primariei condusa de doamna Firea, a carei incompetenta devine zilnic mai vizibila. in lipsa unei evaluari profesioniste, indicatia este ca ELCEN este dat de PSD-ALDE pe o suma incredibil de mica catre PMB, de 4 ori mai mica. Este un furt din avutia publica, mai ales avand in vedere modificarile pe care le impune majoritatea la votarea hotararilor de patrimoniu, de la votul a 2/3 din consileri la doar 50+1. Proiectul de hotararea de astazi este clar unul care necesita votul a 2/3 din consilierii generali, insa a fost adoptat ilegal cu votul a doar 50%+1 din numarul consilierilor. Avand in vedere asta, ne vom consulta cu avocatii pentru a ataca hotararea in instanta. Lucrurile nu pot ramane asa, mai ales cand sunt facute ocolind legea!”, a scris Wring, pe o pagina de socializare, dupa ce proiectul a fost aprobat in sedinta CGMB.

 

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea