Social

#vouchere biciclete Gabriela Firea #biciclisti #vouchere biciclete #biciclete

Vouchere de 500 de lei pentru bucurestenii care vor sa isi cumpere biciclete! Unde sunt pistele?

Bucurestenii care vor sa-si cumpere bicicleta vor primi 5.000 de vouchere in valoare de 500 de lei de la Primaria Capitalei!

Conform proiectului de hotarare aprobat, vineri, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), Primaria Capitalei va acorda 5.000 de vouchere in valoare de 500 de lei cetatenilor cu varsta de peste 18 ani si cu resedinta sau domiciliul in Bucuresti care vor sa isi cumpere o bicicleta, simpla sau electrica, trotineta sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot.

„Incurajarea folosirii mijloacelor alternative in principal ca mijloc de deplasare in oras, precum si ca vehicul cu rol recreativ si sportiv, reprezinta o prioritate pentru autoritatile publice, fiind o componenta importana a politicii publice de mediu privind reducerea poluarii aerului, dezvoltarii mobilitatii, sportului si promovarii unui stil de viata activ si sanatos”, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarâre.

Proiectul de lege a fost criticat de un consilier USR, care, la dezbaterea proiectului, a declarat ca problema nu este ca oamenii nu au bani sa isi cumpere biciclete, ci ca nu exista infrastructura, respectiv piste pentru biciclisti, si nici spatii sau locuri in care cetatenii sa isi poate lasa bicicletele.

„Ieri (joi, n.r.) s-a intamplat un accident in urma caruia era sa nu mai fiu aici, cu voi. Mergand regulamentar pe carosabil, cu bicicleta, o masina era cat pe-aici sa intre in mine. Este foarte usor sa scoatem 500 de lei din buzunar, dar in situatia de fata este iresponsabil. Avem mari probleme de siguranta. Transportul alternativ nu este inca dezvoltat in Bucuresti, dar nu pentru ca oamenii nu au biciclete, ci pentru ca nu avem infrastructura, piste, nu exista siguranta si mai e o problema faptul ca oamenii nu au unde sa-si tina bicicletele. (...) Este iresponsabil sa incurajam astfel mersul pe bicicleta. Trebuie sa facem infrastructura si apoi sa le dam oamenilor bani de biciclete”, a afirmat consilierul, citat de digi24.ro.

In urma cu doua saptamani, primarul Capitalei, GAbriela Firea, declara ca, in paralel cu aceste proiecte, impreuna cu cele sase primarii de sector, municipalitatea va construi si piste pentru biciclisti.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea